Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Tajska zupa Tom Kha z cukinią i tofu

‹Powróc do poprzedniej strony

Related Products

Naan czosnkowy Szybki podgląd

Naan czosnkowy

Opis dania

Chlebek naan z mąki pszennej z masłem i czosnkiem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
15.00 Dodaj do koszyka
Pad-se-ew tofu Szybki podgląd

Pad-se-ew tofu

Opis dania

Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z serkiem tofu, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym

Informacje o daniu

Pad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.

Pochodzenie Tajlandia, Laos
32.00 Dodaj do koszyka
Pad-se-ew kung Szybki podgląd

Pad-se-ew kung

Opis dania

Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z krewetkami, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym

Informacje o daniu

Pad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.

Pochodzenie Tajlandia, Laos
44.00 Dodaj do koszyka
Miso Szybki podgląd

Miso

Opis dania

Bulion na bazie pasty miso z glonami i tofu.

Informacje o daniu

Miso, to tradycyjna japońska zupa, nazywana Miso-shiru. Składnikiem, który nadaje jej nazwę jest Miso – pasta ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu lub jęczmienia i drożdży. Dodana do bulionu, wraz z glonami wakame i tofu, przeniesie Was wprost do Japonii, gdzie spożywana jest praktycznie codziennie.

Pochodzenie Japonia Wymowa
14.00 Dodaj do koszyka
Raita ogórkowa Szybki podgląd

Raita ogórkowa

Opis dania

Dip jogurtowy ze świeżym ogórkiem i indyjskimi przyprawami.

Informacje o daniu

Raita to danie kuchni indyjskiej – rodzaj dipu na bazie jogurtu, z aromatycznymi przyprawami.

Pochodzenie Indie Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Vege Pulao Szybki podgląd

Vege Pulao

Opis dania

Ryż basmati smażony z warzywami i aromatycznymi przyprawami.

Informacje o daniu

Pulao, to rodzaj risotto, czy bezmięsnego pilaw. Pochodzi z Indii, gdzie jest bardzo popularną potrawą, a ilość jego odmian uniemożliwia podanie jednego przepisu. Jest to po prostu ryż zasmażany z różnymi warzywami, a o jego wyjątkowym smaku decyduje mieszanka użytych przypraw, z których najlepiej znana to masala.

Pochodzenie Indie Wymowa
14.00 Dodaj do koszyka
Naan sesame Szybki podgląd

Naan sesame

Opis dania

Indyjski chlebek naan z masłem i sezamem

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
15.00 Dodaj do koszyka
Tofu Red Curry z warzywami Szybki podgląd

Tofu Red Curry z warzywami

Opis dania

Marynowane tofu w mleczku kokosowym z warzywami i pastą red curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Czerwone curry, to również niezwykle popularne danie kuchni tajskiej. Znane jako kaeng phet, czyli chilli curry. Nazwa pochodzi od głównego składnika tej potrawy – suszonych czerwonych papryczek chilli. Dodatkowe składniki, takie jak mleczko kokosowe czy olej powodują, że czerwone curry konsystencją przypomina zupę. Serwowane jest z różnymi dodatkami mięsnymi, również tak zaskakującymi jak mięso węża. W wersji jarskiej podawane bywa z tofu lub dynią.

Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Warzywa z woka Szybki podgląd

Warzywa z woka

Opis dania

Świeże warzywa z imbirem, czosnkiem i grzybami mun, doprawione sosem sojowym, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Charakterystyczny smak warzyw w kuchni chińskiej, to nie tylko kwestia użycia specjalnych przypraw. Liczy się również to, jak potrawa jest przygotowywana. „Po chińsku” oznacza przygotowanie dania w charakterystyczny sposób – warzywa są krojone w słupki, a tradycyjne, szybkie smażenie powoduje, że są chrupkie i soczyste.

Pochodzenie Chiny
29.00 Dodaj do koszyka
Tajska zupa Tom Kha z kurczakiem Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z kurczakiem

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Kha z mleczkiem kokosowym, kurczakiem, galangą, trawą cytrynową i kolendrą.

Informacje o daniu

Popularna na całym świecie, słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. Tom Kha Gai – z kurczakiem, jest jedną z najczęściej spotykanych w Tajlandi wersji tej pysznej, rozgrzewającej zupy.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Back to top