Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Naan Butter Szybki podgląd

Naan Butter

Opis dania

Indyjski chlebek naan z mąki pszennej z masłem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
10.00 Dodaj do koszyka
Naan czosnkowy Szybki podgląd

Naan czosnkowy

Opis dania

Chlebek naan z mąki pszennej z masłem i czosnkiem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Pad-se-ew kung Szybki podgląd

Pad-se-ew kung

Opis dania

Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z krewetkami, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym

Informacje o daniu

Pad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.

Pochodzenie Tajlandia, Laos
44.00 Dodaj do koszyka
Aloo Palak Szybki podgląd

Aloo Palak

Opis dania

Ziemniaczki w sosie z siekanego szpinaku z indyjskimi przyprawami i warzywami, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Rozpowszechnione w północnych, górzystych regionach Indii, Pakistanu, czy Nepalu danie wykorzystuje najpopularniejsze i najłatwiejsze tam do zdobycia składniki – ziemniaki i szpinak. Charakterystyczny, indyjski smak danie zawdzięcza mieszance tradycyjnych przypraw.

Pochodzenie Północne Indie, Pendżab Wymowa
26.00 Dodaj do koszyka
Tofu Red Curry z warzywami Szybki podgląd

Tofu Red Curry z warzywami

Opis dania

Marynowane tofu w mleczku kokosowym z warzywami i pastą red curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Czerwone curry, to również niezwykle popularne danie kuchni tajskiej. Znane jako kaeng phet, czyli chilli curry. Nazwa pochodzi od głównego składnika tej potrawy – suszonych czerwonych papryczek chilli. Dodatkowe składniki, takie jak mleczko kokosowe czy olej powodują, że czerwone curry konsystencją przypomina zupę. Serwowane jest z różnymi dodatkami mięsnymi, również tak zaskakującymi jak mięso węża. W wersji jarskiej podawane bywa z tofu lub dynią.

Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Yache Mandu (8szt.) Szybki podgląd

Yache Mandu (8szt.)

Opis dania

Koreańskie pierożki (8szt.) nadziewane warzywami.

Informacje o daniu

Mandu trafiły do koreańskiej kuchni w XIVw. przy okazji mongolskich podbojów, inna teoria mówi, że pochodzą z Mezopotamii i przyjechały z kupcami jedwabnymi znacznie, znacznie wcześniej.

Pochodzenie Półwysep Koreański Wymowa
16.00 Dodaj do koszyka
Udon tofu Szybki podgląd

Udon tofu

Opis dania

Japoński makaron udon zasmażany z serkiem tofu i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Zupa Wonton Szybki podgląd

Zupa Wonton

Opis dania

Bulion z pierożkami (3szt.) nadziewanymi wieprzowiną,z kiełkami oraz bambusem

Informacje o daniu

Właściwie te pyszne chińskie pierożki nazywają się Húntún. Nazwa Wonton rozpowszechniła się na zachodzie przez transkrypcję z języka kantońskiego. Pierożki o charakterystycznym orientalnym smaku są w Chinach bardzo popularne i występują z różnymi rodzajami farszu, zarówno samodzielnie, jak w zupach.

Pochodzenie Chiny Wymowa
18.00 Dodaj do koszyka
Vege Classic Indian Curry Szybki podgląd

Vege Classic Indian Curry

Opis dania

Warzywa w tradycyjnym indyjskim sosie curry, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Nazwa curry pochodzi od tamilskiego słowa kari, oznaczającego dosłownie: „sos”. Smak potrawy, a również jej kolor w dużej mierze zależą od mieszanki korzennych przypraw wchodzących w skład sosu. Yellow Indian Curry to prawdziwy smak Indii.

Pochodzenie Indie
28.00 Dodaj do koszyka
Makaron sojowy z tofu i jajkiem Szybki podgląd

Makaron sojowy z tofu i jajkiem

Opis dania

Chiński makaron sojowy z woka z warzywami, tofu i jajkiem. Surówka dnia.

Informacje o daniu

Makaron, znany już od ponad 4 tysięcy lat, należy do podstawowych elementów chińskiej kuchni. Jedną z najpopularniejszych potraw jest chrupki makaron zasmażany w woku z sosem sojowym, charakterystycznymi przyprawami i różnymi dodatkami.

Pochodzenie Chiny
28.00 Dodaj do koszyka
Back to top