Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Miso Szybki podgląd

Miso

Opis dania

Bulion na bazie pasty miso z glonami i tofu.

Informacje o daniu

Miso, to tradycyjna japońska zupa, nazywana Miso-shiru. Składnikiem, który nadaje jej nazwę jest Miso – pasta ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu lub jęczmienia i drożdży. Dodana do bulionu, wraz z glonami wakame i tofu, przeniesie Was wprost do Japonii, gdzie spożywana jest praktycznie codziennie.

Pochodzenie Japonia Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Warzywa z woka Szybki podgląd

Warzywa z woka

Opis dania

Świeże warzywa z imbirem, czosnkiem i grzybami mun, doprawione sosem sojowym, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Charakterystyczny smak warzyw w kuchni chińskiej, to nie tylko kwestia użycia specjalnych przypraw. Liczy się również to, jak potrawa jest przygotowywana. „Po chińsku” oznacza przygotowanie dania w charakterystyczny sposób – warzywa są krojone w słupki, a tradycyjne, szybkie smażenie powoduje, że są chrupkie i soczyste.

Pochodzenie Chiny
26.00 Dodaj do koszyka
Kurczak w sosie ostrygowym z warzywami Szybki podgląd

Kurczak w sosie ostrygowym z warzywami

Opis dania

Soczysta pierś kurczaka z orzeszkami nerkowca i warzywami w sosie sojowo-ostrygowym, podawana z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Poza słodkim, słonym, kwaśnym i gorzkim, od 100 lat znamy jeszcze jeden smak! Umami, to esencjonalny smak gęstego bulionu, dający podniebieniu silne słodko-słone wrażenia. Sos ostrygowy jest tradycyjnym źródłem umami (co ciekawe nie daje żadnych skojarzeń smakowych z rybą, czy skorupiakami). Ten smak przenosi do Azji – to charakterystyczna nuta tradycyjnych potraw Tajlandii, Chin, Wietnamu czy Japonii.

Pochodzenie Tajlandia, Chiny, Wietnam
32.00 Dodaj do koszyka
Tajska zupa Tom Kha z cukinią i tofu Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z cukinią i tofu

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa, mleka kokosowego z cukinią, tofu,galangą,trawą cytrynową i kolendrą.

Informacje o daniu

Znana na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W wariancie wegetariańskim z cukinią i tofu.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
22.00 Dodaj do koszyka
Pakora mix Szybki podgląd

Pakora mix

Opis dania

Brokuł, kalafior, i ziemniaki w Indyjskiej panierce (po 4szt).

Opis dania Informacje o daniu

Pakora to rodzaj przekąski popularnej szczególnie w południowych Indiach, ale znanej również w Nepalu, Bangladeszu i Pakistanie. Kawałki warzyw po obtoczeniu w cieście z tradycyjnymi przyprawami, są smażone na głębokim oleju i podawane w formie snacków.

Pochodzenie Indie, Bangladesz, Pakistan, Nepal Wymowa
16.00 Dodaj do koszyka
Tajska zupa Tom Kha z krewetkami Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z krewetkami

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa i mleka kokosowego z krewetkami (4szt. 31/40) ,galangą, trawą cytrynową, i kolendrą.

Opis dania Informacje o daniu

Popularna na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W jednej z najpopularniejszych odmian zupa Tom Kha Goong podawana jest z krewetkami.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Parantha Szybki podgląd

Parantha

Opis dania

Chlebek naan z mąki razowej z masłem.

Informacje o daniu

Parantha to rodzaj chlebka Naan. Pieczony jest z pełnoziarnistej, razowej mąki pszennej. Pochodzi z prowincji Pendżab w północnych Indiach. Naszą Parathę przygotowujemy podobnie jak naan – w piecu, ale można ją spotkać przyrządzoną w formie placka smażonego w oleju lub maśle ghi.

Pochodzenie Indie Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Pad-se-ew chicken Szybki podgląd

Pad-se-ew chicken

Opis dania

Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z kurczakiem, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym

Informacje o daniu

Pad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.

Pochodzenie Tajlandia, Laos
34.00 Dodaj do koszyka
Tofu Green Curry z warzywami Szybki podgląd

Tofu Green Curry z warzywami

Opis dania

Marynowane tofu w mleczku kokosowym z warzywami i pastą green curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Zielone curry – kaeng khiao wan to jedna z najbardziej znanych potraw tajskiej kuchni. Danie w swoim współczesnym kształcie i popularnym smaku zostało dopracowane na początku XXw. Jest nieco ostrzejsze niż czerwone curry, a swój smak i kolor zawdzięcza zielonym papryczkom chilli.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Vege Pulao Szybki podgląd

Vege Pulao

Opis dania

Ryż basmati smażony z warzywami i aromatycznymi przyprawami.

Informacje o daniu

Pulao, to rodzaj risotto, czy bezmięsnego pilaw. Pochodzi z Indii, gdzie jest bardzo popularną potrawą, a ilość jego odmian uniemożliwia podanie jednego przepisu. Jest to po prostu ryż zasmażany z różnymi warzywami, a o jego wyjątkowym smaku decyduje mieszanka użytych przypraw, z których najlepiej znana to masala.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Back to top