Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Massaman Curry z kurczakiem Szybki podgląd

Massaman Curry z kurczakiem

Opis dania

Pierś kurczaka w mleczku kokosowym w paście Massaman, z warzywami, podawana z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Massaman curry, to danie jak najbardziej tajskie, jednak pasta Massaman, której zawdzięcza swój charakterystyczny smak ma w swoim składzie przyprawy nieużywane na co dzień w Tajlandii: kardamon, cynamon, goździki, anyż, kminek, liście laurowe, gałkę muszkatołową. Danie skomponowano w XVI / XVII w. i ma prawdopodobnie pochodzenie muzułmańskie (zapewne dlatego najczęściej podawane jest z kurczakiem). Przez wielu smakoszy jest uważane za najlepsze tajskie curry!

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Tofu w sosie ostrygowym z warzywami Szybki podgląd

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Opis dania

Kawałki tofu z warzywami w sosie sojowo-ostrygowym, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Informacje o daniu Poza słodkim, słonym, kwaśnym i gorzkim, od 100 lat znamy jeszcze jeden smak! Umami, to esencjonalny smak gęstego bulionu, dający podniebieniu silne słodko-słone wrażenia. Sos ostrygowy jest tradycyjnym źródłem umami (co ciekawe nie daje żadnych skojarzeń smakowych z rybą, czy skorupiakami). Ten smak przenosi do Azji – to charakterystyczna nuta tradycyjnych potraw Tajlandii, Chin, Wietnamu czy Japonii.

Pochodzenie Tajlandia, Chiny, Wietnam
34.00 Dodaj do koszyka
Kurczak Green Curry Szybki podgląd

Kurczak Green Curry

Opis dania

Kawałki piersi kurczaka w mleczku kokosowym z warzywami i pastą green curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Zielone curry – kaeng khiao wan to jedna z najbardziej znanych potraw tajskiej kuchni. Danie w swoim współczesnym kształcie i popularnym smaku zostało dopracowane na początku XXw. Jest nieco ostrzejsze niż czerwone curry, a swój smak i kolor zawdzięcza zielonym papryczkom chilli.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Naan czosnkowy Szybki podgląd

Naan czosnkowy

Opis dania

Chlebek naan z mąki pszennej z masłem i czosnkiem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Yache Mandu (8szt.) Szybki podgląd

Yache Mandu (8szt.)

Opis dania

Koreańskie pierożki (8szt.) nadziewane warzywami.

Informacje o daniu

Mandu trafiły do koreańskiej kuchni w XIVw. przy okazji mongolskich podbojów, inna teoria mówi, że pochodzą z Mezopotamii i przyjechały z kupcami jedwabnymi znacznie, znacznie wcześniej.

Pochodzenie Półwysep Koreański Wymowa
16.00 Dodaj do koszyka
Fresh roll tofu (3szt.) Szybki podgląd

Fresh roll tofu (3szt.)

Opis dania

Mix sałat , grillowane tofu, świeże zioła – bazylia tajska, kolendra, mięta kiełki, sezam, zawinięte w papier ryżowy podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu

Spring Rolls – to po prostu wiosenne naleśniki. Danie pochodzące z Chin, a popularne w całej południowo wschodniej Azji, jest podawane na różne sposoby i nadziewane różnym farszem. Podane ze świeżymi ziołami, marynowanym grillowanym tofu i sezamem, to prawdziwie wiosenna przekąska.

Pochodzenie Chiny, Wietnam
18.00 Dodaj do koszyka
Parantha Szybki podgląd

Parantha

Opis dania

Chlebek naan z mąki razowej z masłem.

Informacje o daniu

Parantha to rodzaj chlebka Naan. Pieczony jest z pełnoziarnistej, razowej mąki pszennej. Pochodzi z prowincji Pendżab w północnych Indiach. Naszą Parathę przygotowujemy podobnie jak naan – w piecu, ale można ją spotkać przyrządzoną w formie placka smażonego w oleju lub maśle ghi.

Pochodzenie Indie Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Wakame Szybki podgląd

Wakame

Opis dania

Sałatka z glonów wakame i marchewki w sosie sezamowym.

Informacje o daniu

Wakame – to hodowlany glon morski. Jest tradycyjnym, powszednim składnikiem potraw kuchni japońskiej. Uznanie zachodnich podniebień zdobył w latach 60, kiedy nastała moda na makrobiotykę i kulturę wegetariańską.

Pochodzenie Japonia, Korea Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Naan sesame Szybki podgląd

Naan sesame

Opis dania

Indyjski chlebek naan z masłem i sezamem

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Naan Butter Szybki podgląd

Naan Butter

Opis dania

Indyjski chlebek naan z mąki pszennej z masłem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
10.00 Dodaj do koszyka
Back to top