Spring roll warzywa
Informacje o produkcie
Categories: Przekąski, Wege12.00zł
Opis dania
Spring Roll Mini z warzywami (6 sztuk) podawane z sosem śliwkowym.
Informacje o daniu
Spring Rolls, sajgonki, nem – to różne nazwy azjatyckich krokiecików z ciasta lub papieru ryżowego wypełnionych farszem. Pochodzą z Chin i są popularne w całej południowo-wschodniej Azji.
Pochodzenie
Chiny, Wietnam
Be the first to review “Spring roll warzywa” Anuluj pisanie odpowiedzi
Related Products
Raita ogórkowa
Dip jogurtowy ze świeżym ogórkiem i indyjskimi przyprawami.
Informacje o daniuRaita to danie kuchni indyjskiej – rodzaj dipu na bazie jogurtu, z aromatycznymi przyprawami.
Pochodzenie Indie WymowaMakaron sojowy z tofu i jajkiem
Chiński makaron sojowy z woka z warzywami, tofu i jajkiem. Surówka dnia.
Informacje o daniuMakaron, znany już od ponad 4 tysięcy lat, należy do podstawowych elementów chińskiej kuchni. Jedną z najpopularniejszych potraw jest chrupki makaron zasmażany w woku z sosem sojowym, charakterystycznymi przyprawami i różnymi dodatkami.
Pochodzenie ChinyAloo Palak
Ziemniaczki w sosie z siekanego szpinaku z indyjskimi przyprawami i warzywami, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.
Informacje o daniuRozpowszechnione w północnych, górzystych regionach Indii, Pakistanu, czy Nepalu danie wykorzystuje najpopularniejsze i najłatwiejsze tam do zdobycia składniki – ziemniaki i szpinak. Charakterystyczny, indyjski smak danie zawdzięcza mieszance tradycyjnych przypraw.
Pochodzenie Północne Indie, Pendżab WymowaChlebek Naan
Chlebek naan z mąki pszennej, wypiekany w Indyjskim piecu Tandoor.
Informacje o daniuNaan w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.
Pochodzenie Indie WymowaMiso
Bulion na bazie pasty miso z glonami i tofu.
Informacje o daniuMiso, to tradycyjna japońska zupa, nazywana Miso-shiru. Składnikiem, który nadaje jej nazwę jest Miso – pasta ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu lub jęczmienia i drożdży. Dodana do bulionu, wraz z glonami wakame i tofu, przeniesie Was wprost do Japonii, gdzie spożywana jest praktycznie codziennie.
Pochodzenie Japonia WymowaWakame
Sałatka z glonów wakame i marchewki w sosie sezamowym.
Informacje o daniuWakame – to hodowlany glon morski. Jest tradycyjnym, powszednim składnikiem potraw kuchni japońskiej. Uznanie zachodnich podniebień zdobył w latach 60, kiedy nastała moda na makrobiotykę i kulturę wegetariańską.
Pochodzenie Japonia, Korea WymowaPakora mix
Brokuł, kalafior, i ziemniaki w Indyjskiej panierce (po 4szt).
Opis dania Informacje o daniuPakora to rodzaj przekąski popularnej szczególnie w południowych Indiach, ale znanej również w Nepalu, Bangladeszu i Pakistanie. Kawałki warzyw po obtoczeniu w cieście z tradycyjnymi przyprawami, są smażone na głębokim oleju i podawane w formie snacków.
Pochodzenie Indie, Bangladesz, Pakistan, Nepal WymowaKurczak tempura 12szt.
Kawałki kurczaka (12 szt.) w panierce tempura podawane z sosem śliwkowym.
Informacje o daniuTempura do Japonii przywędrowała z Portugalii w XVI w. Dzisiaj jest jednym z najbardziej znanych dań kuchni japońskiej. To nie tylko panierka, to również mistrzostwo smażenia i sposób serwowania. Tradycyjnie podawane są owoce morza, ryby i warzywa, jednak to co zostanie usmażone w tempurze ostatecznie zależy wyłącznie od inwencji kucharza.
Pochodzenie Japonia WymowaChicken Lollipop (8szt.)
Skrzydełka z kurczaka (8szt.) w indyjskiej panierce podawane z pieca tandoor z sosem śliwkowym.
Informacje o daniuSkrzydełka kurczaka są formowane w taki sposób, że przypominają kulkowe lizaki – stąd nazwa Chicken Lollipop. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają mieszance oryginalnych przypraw.
Parantha
Chlebek naan z mąki razowej z masłem.
Informacje o daniuParantha to rodzaj chlebka Naan. Pieczony jest z pełnoziarnistej, razowej mąki pszennej. Pochodzi z prowincji Pendżab w północnych Indiach. Naszą Parathę przygotowujemy podobnie jak naan – w piecu, ale można ją spotkać przyrządzoną w formie placka smażonego w oleju lub maśle ghi.
Pochodzenie Indie Wymowa
Reviews
There are no reviews yet.