Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Spring roll warzywa

‹Powróc do poprzedniej strony

Related Products

Pad-se-ew tofu Szybki podgląd

Pad-se-ew tofu

Opis dania

Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z serkiem tofu, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym

Informacje o daniu

Pad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.

Pochodzenie Tajlandia, Laos
32.00 Dodaj do koszyka
Naan czosnkowy Szybki podgląd

Naan czosnkowy

Opis dania

Chlebek naan z mąki pszennej z masłem i czosnkiem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
15.00 Dodaj do koszyka
Kurczak Panko (3 szt.) Szybki podgląd

Kurczak Panko (3 szt.)

Opis dania

Kawałki kurczaka w japońskiej panierce (3szt.), podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu

Panko to japońska panierka, z suchego pieczywa rozdrobnionego na kawałeczki większe niż popularna na zachodzie bułka tarta. Dzięki swojej fakturze, panko nie nasiąka olejem w trakcie smażenia, co sprawia, że potrawy są soczyste, a panierka chrupiąca.

Pochodzenie Japonia Wymowa
19.00 Dodaj do koszyka
Kimchi Szybki podgląd

Kimchi

Opis dania

Pekińska kapusta marynowana po koreańsku na ostro

Informacje o daniu

Kimchi, potrawa z kiszonych warzyw to tradycyjne danie kuchni koreańskiej. Swój ostry smak zawdzięcza dodatkowi sproszkowanego chili. W Korei kimchi jest istotnym elementem każdego posiłku.

Pochodzenie Korea Wymowa
11.00 Dodaj do koszyka
Pakora mix Szybki podgląd

Pakora mix

Opis dania

Brokuł, kalafior, i ziemniaki w Indyjskiej panierce (po 4szt).

Opis dania Informacje o daniu

Pakora to rodzaj przekąski popularnej szczególnie w południowych Indiach, ale znanej również w Nepalu, Bangladeszu i Pakistanie. Kawałki warzyw po obtoczeniu w cieście z tradycyjnymi przyprawami, są smażone na głębokim oleju i podawane w formie snacków.

Pochodzenie Indie, Bangladesz, Pakistan, Nepal Wymowa
22.00 Dodaj do koszyka
Naan Butter Szybki podgląd

Naan Butter

Opis dania

Indyjski chlebek naan z mąki pszennej z masłem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
13.00 Dodaj do koszyka
Chlebek Naan Szybki podgląd

Chlebek Naan

Opis dania

Chlebek naan z mąki pszennej, wypiekany w Indyjskim piecu Tandoor.

Informacje o daniu

Naan w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
10.00 Dodaj do koszyka
Wakame Szybki podgląd

Wakame

Opis dania

Sałatka z glonów wakame i marchewki w sosie sezamowym.

Informacje o daniu

Wakame – to hodowlany glon morski. Jest tradycyjnym, powszednim składnikiem potraw kuchni japońskiej. Uznanie zachodnich podniebień zdobył w latach 60, kiedy nastała moda na makrobiotykę i kulturę wegetariańską.

Pochodzenie Japonia, Korea Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Yache Mandu (8szt.) Szybki podgląd

Yache Mandu (8szt.)

Opis dania

Koreańskie pierożki (8szt.) nadziewane warzywami.

Informacje o daniu

Mandu trafiły do koreańskiej kuchni w XIVw. przy okazji mongolskich podbojów, inna teoria mówi, że pochodzą z Mezopotamii i przyjechały z kupcami jedwabnymi znacznie, znacznie wcześniej.

Pochodzenie Półwysep Koreański Wymowa
24.00 Dodaj do koszyka
Parantha Szybki podgląd

Parantha

Opis dania

Chlebek naan z mąki razowej z masłem.

Informacje o daniu

Parantha to rodzaj chlebka Naan. Pieczony jest z pełnoziarnistej, razowej mąki pszennej. Pochodzi z prowincji Pendżab w północnych Indiach. Naszą Parathę przygotowujemy podobnie jak naan – w piecu, ale można ją spotkać przyrządzoną w formie placka smażonego w oleju lub maśle ghi.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Back to top