Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Fresh roll tofu (3szt.)

‹Powróc do poprzedniej strony

Related Products

Makaron sojowy z tofu i jajkiem Szybki podgląd

Makaron sojowy z tofu i jajkiem

Opis dania

Chiński makaron sojowy z woka z warzywami, tofu i jajkiem. Surówka dnia.

Informacje o daniu

Makaron, znany już od ponad 4 tysięcy lat, należy do podstawowych elementów chińskiej kuchni. Jedną z najpopularniejszych potraw jest chrupki makaron zasmażany w woku z sosem sojowym, charakterystycznymi przyprawami i różnymi dodatkami.

Pochodzenie Chiny
28.00 Dodaj do koszyka
Miso Szybki podgląd

Miso

Opis dania

Bulion na bazie pasty miso z glonami i tofu.

Informacje o daniu

Miso, to tradycyjna japońska zupa, nazywana Miso-shiru. Składnikiem, który nadaje jej nazwę jest Miso – pasta ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu lub jęczmienia i drożdży. Dodana do bulionu, wraz z glonami wakame i tofu, przeniesie Was wprost do Japonii, gdzie spożywana jest praktycznie codziennie.

Pochodzenie Japonia Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Tajska zupa Tom Kha z cukinią i tofu Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z cukinią i tofu

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa, mleka kokosowego z cukinią, tofu,galangą,trawą cytrynową i kolendrą.

Informacje o daniu

Znana na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W wariancie wegetariańskim z cukinią i tofu.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
22.00 Dodaj do koszyka
Vege Classic Indian Curry Szybki podgląd

Vege Classic Indian Curry

Opis dania

Warzywa w tradycyjnym indyjskim sosie curry, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Nazwa curry pochodzi od tamilskiego słowa kari, oznaczającego dosłownie: „sos”. Smak potrawy, a również jej kolor w dużej mierze zależą od mieszanki korzennych przypraw wchodzących w skład sosu. Yellow Indian Curry to prawdziwy smak Indii.

Pochodzenie Indie
28.00 Dodaj do koszyka
Fresh roll kurczak 3 szt. Szybki podgląd

Fresh roll kurczak 3 szt.

Opis dania

Mix sałat, marynowany kurczak, świeże zioła – tajska bazylia, kolendra, mięta, kiełki, sezam, zawinięte w papier ryżowy podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu

Spring Rolls – to po prostu wiosenne naleśniki. Danie pochodzące z Chin, a popularne w całej południowo wschodniej Azji, jest podawane na różne sposoby i nadziewane różnym farszem. Podane ze świeżymi ziołami, marynowanym kurczakiem i sezamem, to prawdziwie wiosenna przekąska.

Pochodzenie Chiny, Wietnam
18.00 Dodaj do koszyka
Chicken Lollipop (8szt.) Szybki podgląd

Chicken Lollipop (8szt.)

Opis dania

Skrzydełka z kurczaka (8szt.) w indyjskiej panierce podawane z pieca tandoor z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu

Skrzydełka kurczaka są formowane w taki sposób, że przypominają kulkowe lizaki – stąd nazwa Chicken Lollipop. Swój niepowtarzalny smak zawdzięczają mieszance oryginalnych przypraw.

18.00 Dodaj do koszyka
Parantha Szybki podgląd

Parantha

Opis dania

Chlebek naan z mąki razowej z masłem.

Informacje o daniu

Parantha to rodzaj chlebka Naan. Pieczony jest z pełnoziarnistej, razowej mąki pszennej. Pochodzi z prowincji Pendżab w północnych Indiach. Naszą Parathę przygotowujemy podobnie jak naan – w piecu, ale można ją spotkać przyrządzoną w formie placka smażonego w oleju lub maśle ghi.

Pochodzenie Indie Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Tofu Red Curry z warzywami Szybki podgląd

Tofu Red Curry z warzywami

Opis dania

Marynowane tofu w mleczku kokosowym z warzywami i pastą red curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Czerwone curry, to również niezwykle popularne danie kuchni tajskiej. Znane jako kaeng phet, czyli chilli curry. Nazwa pochodzi od głównego składnika tej potrawy – suszonych czerwonych papryczek chilli. Dodatkowe składniki, takie jak mleczko kokosowe czy olej powodują, że czerwone curry konsystencją przypomina zupę. Serwowane jest z różnymi dodatkami mięsnymi, również tak zaskakującymi jak mięso węża. W wersji jarskiej podawane bywa z tofu lub dynią.

Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Tajska zupa Tom Kha z krewetkami Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z krewetkami

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa i mleka kokosowego z krewetkami (4szt. 31/40) ,galangą, trawą cytrynową, i kolendrą.

Opis dania Informacje o daniu

Popularna na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W jednej z najpopularniejszych odmian zupa Tom Kha Goong podawana jest z krewetkami.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Wakame Szybki podgląd

Wakame

Opis dania

Sałatka z glonów wakame i marchewki w sosie sezamowym.

Informacje o daniu

Wakame – to hodowlany glon morski. Jest tradycyjnym, powszednim składnikiem potraw kuchni japońskiej. Uznanie zachodnich podniebień zdobył w latach 60, kiedy nastała moda na makrobiotykę i kulturę wegetariańską.

Pochodzenie Japonia, Korea Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Back to top