Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Naan Butter Szybki podgląd

Naan Butter

Opis dania

Indyjski chlebek naan z mąki pszennej z masłem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
10.00 Dodaj do koszyka
Tofu Green Curry z warzywami Szybki podgląd

Tofu Green Curry z warzywami

Opis dania

Marynowane tofu w mleczku kokosowym z warzywami i pastą green curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Zielone curry – kaeng khiao wan to jedna z najbardziej znanych potraw tajskiej kuchni. Danie w swoim współczesnym kształcie i popularnym smaku zostało dopracowane na początku XXw. Jest nieco ostrzejsze niż czerwone curry, a swój smak i kolor zawdzięcza zielonym papryczkom chilli.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Naan sesame Szybki podgląd

Naan sesame

Opis dania

Indyjski chlebek naan z masłem i sezamem

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Warzywa z woka Szybki podgląd

Warzywa z woka

Opis dania

Świeże warzywa z imbirem, czosnkiem i grzybami mun, doprawione sosem sojowym, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Charakterystyczny smak warzyw w kuchni chińskiej, to nie tylko kwestia użycia specjalnych przypraw. Liczy się również to, jak potrawa jest przygotowywana. „Po chińsku” oznacza przygotowanie dania w charakterystyczny sposób – warzywa są krojone w słupki, a tradycyjne, szybkie smażenie powoduje, że są chrupkie i soczyste.

Pochodzenie Chiny
26.00 Dodaj do koszyka
Pakora mix Szybki podgląd

Pakora mix

Opis dania

Brokuł, kalafior, i ziemniaki w Indyjskiej panierce (po 4szt).

Opis dania Informacje o daniu

Pakora to rodzaj przekąski popularnej szczególnie w południowych Indiach, ale znanej również w Nepalu, Bangladeszu i Pakistanie. Kawałki warzyw po obtoczeniu w cieście z tradycyjnymi przyprawami, są smażone na głębokim oleju i podawane w formie snacków.

Pochodzenie Indie, Bangladesz, Pakistan, Nepal Wymowa
16.00 Dodaj do koszyka
Udon z wieprzowiną Szybki podgląd

Udon z wieprzowiną

Opis dania

Tradycyjny Japoński makaron udon smażony z wieprzowiną i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Tofu w sosie ostrygowym z warzywami Szybki podgląd

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Opis dania

Kawałki tofu z warzywami w sosie sojowo-ostrygowym, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Informacje o daniu Poza słodkim, słonym, kwaśnym i gorzkim, od 100 lat znamy jeszcze jeden smak! Umami, to esencjonalny smak gęstego bulionu, dający podniebieniu silne słodko-słone wrażenia. Sos ostrygowy jest tradycyjnym źródłem umami (co ciekawe nie daje żadnych skojarzeń smakowych z rybą, czy skorupiakami). Ten smak przenosi do Azji – to charakterystyczna nuta tradycyjnych potraw Tajlandii, Chin, Wietnamu czy Japonii.

Pochodzenie Tajlandia, Chiny, Wietnam
34.00 Dodaj do koszyka
Makaron sojowy z tofu i jajkiem Szybki podgląd

Makaron sojowy z tofu i jajkiem

Opis dania

Chiński makaron sojowy z woka z warzywami, tofu i jajkiem. Surówka dnia.

Informacje o daniu

Makaron, znany już od ponad 4 tysięcy lat, należy do podstawowych elementów chińskiej kuchni. Jedną z najpopularniejszych potraw jest chrupki makaron zasmażany w woku z sosem sojowym, charakterystycznymi przyprawami i różnymi dodatkami.

Pochodzenie Chiny
28.00 Dodaj do koszyka
Vege Pulao Szybki podgląd

Vege Pulao

Opis dania

Ryż basmati smażony z warzywami i aromatycznymi przyprawami.

Informacje o daniu

Pulao, to rodzaj risotto, czy bezmięsnego pilaw. Pochodzi z Indii, gdzie jest bardzo popularną potrawą, a ilość jego odmian uniemożliwia podanie jednego przepisu. Jest to po prostu ryż zasmażany z różnymi warzywami, a o jego wyjątkowym smaku decyduje mieszanka użytych przypraw, z których najlepiej znana to masala.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Raita ogórkowa Szybki podgląd

Raita ogórkowa

Opis dania

Dip jogurtowy ze świeżym ogórkiem i indyjskimi przyprawami.

Informacje o daniu

Raita to danie kuchni indyjskiej – rodzaj dipu na bazie jogurtu, z aromatycznymi przyprawami.

Pochodzenie Indie Wymowa
4.00 Dodaj do koszyka
Back to top