Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami Szybki podgląd

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Opis dania

Kawałki tofu z warzywami w sosie sojowo-ostrygowym, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Informacje o daniu Poza słodkim, słonym, kwaśnym i gorzkim, od 100 lat znamy jeszcze jeden smak! Umami, to esencjonalny smak gęstego bulionu, dający podniebieniu silne słodko-słone wrażenia. Sos ostrygowy jest tradycyjnym źródłem umami (co ciekawe nie daje żadnych skojarzeń smakowych z rybą, czy skorupiakami). Ten smak przenosi do Azji – to charakterystyczna nuta tradycyjnych potraw Tajlandii, Chin, Wietnamu czy Japonii.

Pochodzenie Tajlandia, Chiny, Wietnam
38.00 Dodaj do koszyka
Udon z wieprzowiną Szybki podgląd

Udon z wieprzowiną

Opis dania

Tradycyjny Japoński makaron udon smażony z wieprzowiną i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
39.00 Dodaj do koszyka
Aloo Palak Szybki podgląd

Aloo Palak

Opis dania

Ziemniaczki w sosie z siekanego szpinaku z indyjskimi przyprawami i warzywami, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Rozpowszechnione w północnych, górzystych regionach Indii, Pakistanu, czy Nepalu danie wykorzystuje najpopularniejsze i najłatwiejsze tam do zdobycia składniki – ziemniaki i szpinak. Charakterystyczny, indyjski smak danie zawdzięcza mieszance tradycyjnych przypraw.

Pochodzenie Północne Indie, Pendżab Wymowa
29.00 Dodaj do koszyka
Parantha Szybki podgląd

Parantha

Opis dania

Chlebek naan z mąki razowej z masłem.

Informacje o daniu

Parantha to rodzaj chlebka Naan. Pieczony jest z pełnoziarnistej, razowej mąki pszennej. Pochodzi z prowincji Pendżab w północnych Indiach. Naszą Parathę przygotowujemy podobnie jak naan – w piecu, ale można ją spotkać przyrządzoną w formie placka smażonego w oleju lub maśle ghi.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Udon z krewetkami Szybki podgląd

Udon z krewetkami

Opis dania

Japoński makaron udon zasmażany z krewetkami (6 sztuk31/40) i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
44.00 Dodaj do koszyka
Tajska zupa Tom Kha z krewetkami Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z krewetkami

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa i mleka kokosowego z krewetkami (4szt. 31/40) ,galangą, trawą cytrynową, i kolendrą.

Opis dania Informacje o daniu

Popularna na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W jednej z najpopularniejszych odmian zupa Tom Kha Goong podawana jest z krewetkami.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Kimchi Szybki podgląd

Kimchi

Opis dania

Pekińska kapusta marynowana po koreańsku na ostro

Informacje o daniu

Kimchi, potrawa z kiszonych warzyw to tradycyjne danie kuchni koreańskiej. Swój ostry smak zawdzięcza dodatkowi sproszkowanego chili. W Korei kimchi jest istotnym elementem każdego posiłku.

Pochodzenie Korea Wymowa
11.00 Dodaj do koszyka
Naan Butter Szybki podgląd

Naan Butter

Opis dania

Indyjski chlebek naan z mąki pszennej z masłem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
13.00 Dodaj do koszyka
Raita ogórkowa Szybki podgląd

Raita ogórkowa

Opis dania

Dip jogurtowy ze świeżym ogórkiem i indyjskimi przyprawami.

Informacje o daniu

Raita to danie kuchni indyjskiej – rodzaj dipu na bazie jogurtu, z aromatycznymi przyprawami.

Pochodzenie Indie Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Chlebek Naan Szybki podgląd

Chlebek Naan

Opis dania

Chlebek naan z mąki pszennej, wypiekany w Indyjskim piecu Tandoor.

Informacje o daniu

Naan w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
10.00 Dodaj do koszyka
Back to top