Udon tofu
Informacje o produkcie
Categories: Makarony, Wege34.00zł
Opis dania
Japoński makaron udon zasmażany z serkiem tofu i warzywami.
Informacje o daniu
Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.
Pochodzenie
Japonia
Wymowa
Be the first to review “Udon tofu” Anuluj pisanie odpowiedzi
Related Products
Naan Butter
Indyjski chlebek naan z mąki pszennej z masłem.
Informacje o daniuNaan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.
Pochodzenie Indie WymowaTofu Green Curry z warzywami
Marynowane tofu w mleczku kokosowym z warzywami i pastą green curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.
Informacje o daniuZielone curry – kaeng khiao wan to jedna z najbardziej znanych potraw tajskiej kuchni. Danie w swoim współczesnym kształcie i popularnym smaku zostało dopracowane na początku XXw. Jest nieco ostrzejsze niż czerwone curry, a swój smak i kolor zawdzięcza zielonym papryczkom chilli.
Pochodzenie Tajlandia WymowaNaan sesame
Indyjski chlebek naan z masłem i sezamem
Informacje o daniuNaan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.
Pochodzenie Indie WymowaWarzywa z woka
Świeże warzywa z imbirem, czosnkiem i grzybami mun, doprawione sosem sojowym, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.
Informacje o daniuCharakterystyczny smak warzyw w kuchni chińskiej, to nie tylko kwestia użycia specjalnych przypraw. Liczy się również to, jak potrawa jest przygotowywana. „Po chińsku” oznacza przygotowanie dania w charakterystyczny sposób – warzywa są krojone w słupki, a tradycyjne, szybkie smażenie powoduje, że są chrupkie i soczyste.
Pochodzenie ChinyPakora mix
Brokuł, kalafior, i ziemniaki w Indyjskiej panierce (po 4szt).
Opis dania Informacje o daniuPakora to rodzaj przekąski popularnej szczególnie w południowych Indiach, ale znanej również w Nepalu, Bangladeszu i Pakistanie. Kawałki warzyw po obtoczeniu w cieście z tradycyjnymi przyprawami, są smażone na głębokim oleju i podawane w formie snacków.
Pochodzenie Indie, Bangladesz, Pakistan, Nepal WymowaUdon z wieprzowiną
Tradycyjny Japoński makaron udon smażony z wieprzowiną i warzywami.
Informacje o daniuUdon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.
Pochodzenie Japonia WymowaTofu w sosie ostrygowym z warzywami
Tofu w sosie ostrygowym z warzywami
Opis daniaKawałki tofu z warzywami w sosie sojowo-ostrygowym, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.
Informacje o daniuInformacje o daniu Poza słodkim, słonym, kwaśnym i gorzkim, od 100 lat znamy jeszcze jeden smak! Umami, to esencjonalny smak gęstego bulionu, dający podniebieniu silne słodko-słone wrażenia. Sos ostrygowy jest tradycyjnym źródłem umami (co ciekawe nie daje żadnych skojarzeń smakowych z rybą, czy skorupiakami). Ten smak przenosi do Azji – to charakterystyczna nuta tradycyjnych potraw Tajlandii, Chin, Wietnamu czy Japonii.
Pochodzenie Tajlandia, Chiny, WietnamMakaron sojowy z tofu i jajkiem
Chiński makaron sojowy z woka z warzywami, tofu i jajkiem. Surówka dnia.
Informacje o daniuMakaron, znany już od ponad 4 tysięcy lat, należy do podstawowych elementów chińskiej kuchni. Jedną z najpopularniejszych potraw jest chrupki makaron zasmażany w woku z sosem sojowym, charakterystycznymi przyprawami i różnymi dodatkami.
Pochodzenie ChinyVege Pulao
Ryż basmati smażony z warzywami i aromatycznymi przyprawami.
Informacje o daniuPulao, to rodzaj risotto, czy bezmięsnego pilaw. Pochodzi z Indii, gdzie jest bardzo popularną potrawą, a ilość jego odmian uniemożliwia podanie jednego przepisu. Jest to po prostu ryż zasmażany z różnymi warzywami, a o jego wyjątkowym smaku decyduje mieszanka użytych przypraw, z których najlepiej znana to masala.
Pochodzenie Indie WymowaRaita ogórkowa
Dip jogurtowy ze świeżym ogórkiem i indyjskimi przyprawami.
Informacje o daniuRaita to danie kuchni indyjskiej – rodzaj dipu na bazie jogurtu, z aromatycznymi przyprawami.
Pochodzenie Indie Wymowa
Reviews
There are no reviews yet.