Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Udon z krewetkami

‹Powróc do poprzedniej strony

Related Products

Tajska zupa Tom Kha z cukinią i tofu Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z cukinią i tofu

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa, mleka kokosowego z cukinią, tofu,galangą,trawą cytrynową i kolendrą.

Informacje o daniu

Znana na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W wariancie wegetariańskim z cukinią i tofu.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
22.00 Dodaj do koszyka
Spring roll warzywa Szybki podgląd

Spring roll warzywa

Opis dania

 Spring Roll Mini z warzywami (6 sztuk) podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu

Spring Rolls, sajgonki, nem – to różne nazwy azjatyckich krokiecików z ciasta lub papieru ryżowego wypełnionych farszem. Pochodzą z Chin i są popularne w całej południowo-wschodniej Azji.

Pochodzenie Chiny, Wietnam
12.00 Dodaj do koszyka
Vege Classic Indian Curry Szybki podgląd

Vege Classic Indian Curry

Opis dania

Warzywa w tradycyjnym indyjskim sosie curry, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Nazwa curry pochodzi od tamilskiego słowa kari, oznaczającego dosłownie: „sos”. Smak potrawy, a również jej kolor w dużej mierze zależą od mieszanki korzennych przypraw wchodzących w skład sosu. Yellow Indian Curry to prawdziwy smak Indii.

Pochodzenie Indie
28.00 Dodaj do koszyka
Miso Szybki podgląd

Miso

Opis dania

Bulion na bazie pasty miso z glonami i tofu.

Informacje o daniu

Miso, to tradycyjna japońska zupa, nazywana Miso-shiru. Składnikiem, który nadaje jej nazwę jest Miso – pasta ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu lub jęczmienia i drożdży. Dodana do bulionu, wraz z glonami wakame i tofu, przeniesie Was wprost do Japonii, gdzie spożywana jest praktycznie codziennie.

Pochodzenie Japonia Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Chlebek Naan Szybki podgląd

Chlebek Naan

Opis dania

Chlebek naan z mąki pszennej, wypiekany w Indyjskim piecu Tandoor.

Informacje o daniu

Naan w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Naan czosnkowy Szybki podgląd

Naan czosnkowy

Opis dania

Chlebek naan z mąki pszennej z masłem i czosnkiem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Wakame Szybki podgląd

Wakame

Opis dania

Sałatka z glonów wakame i marchewki w sosie sezamowym.

Informacje o daniu

Wakame – to hodowlany glon morski. Jest tradycyjnym, powszednim składnikiem potraw kuchni japońskiej. Uznanie zachodnich podniebień zdobył w latach 60, kiedy nastała moda na makrobiotykę i kulturę wegetariańską.

Pochodzenie Japonia, Korea Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Fresh roll tofu (3szt.) Szybki podgląd

Fresh roll tofu (3szt.)

Opis dania

Mix sałat , grillowane tofu, świeże zioła – bazylia tajska, kolendra, mięta kiełki, sezam, zawinięte w papier ryżowy podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu

Spring Rolls – to po prostu wiosenne naleśniki. Danie pochodzące z Chin, a popularne w całej południowo wschodniej Azji, jest podawane na różne sposoby i nadziewane różnym farszem. Podane ze świeżymi ziołami, marynowanym grillowanym tofu i sezamem, to prawdziwie wiosenna przekąska.

Pochodzenie Chiny, Wietnam
18.00 Dodaj do koszyka
Tajska zupa Tom Kha z krewetkami Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z krewetkami

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa i mleka kokosowego z krewetkami (4szt. 31/40) ,galangą, trawą cytrynową, i kolendrą.

Opis dania Informacje o daniu

Popularna na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W jednej z najpopularniejszych odmian zupa Tom Kha Goong podawana jest z krewetkami.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Kimchi Szybki podgląd

Kimchi

Opis dania

Pekińska kapusta marynowana po koreańsku na ostro

Informacje o daniu

Kimchi, potrawa z kiszonych warzyw to tradycyjne danie kuchni koreańskiej. Swój ostry smak zawdzięcza dodatkowi sproszkowanego chili. W Korei kimchi jest istotnym elementem każdego posiłku.

Pochodzenie Korea Wymowa
8.00 Dodaj do koszyka
Back to top