Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Kimchi Szybki podgląd

Kimchi

Opis dania

Pekińska kapusta marynowana po koreańsku na ostro

Informacje o daniu

Kimchi, potrawa z kiszonych warzyw to tradycyjne danie kuchni koreańskiej. Swój ostry smak zawdzięcza dodatkowi sproszkowanego chili. W Korei kimchi jest istotnym elementem każdego posiłku.

Pochodzenie Korea Wymowa
8.00 Dodaj do koszyka
Parantha Szybki podgląd

Parantha

Opis dania

Chlebek naan z mąki razowej z masłem.

Informacje o daniu

Parantha to rodzaj chlebka Naan. Pieczony jest z pełnoziarnistej, razowej mąki pszennej. Pochodzi z prowincji Pendżab w północnych Indiach. Naszą Parathę przygotowujemy podobnie jak naan – w piecu, ale można ją spotkać przyrządzoną w formie placka smażonego w oleju lub maśle ghi.

Pochodzenie Indie Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Vege Pulao Szybki podgląd

Vege Pulao

Opis dania

Ryż basmati smażony z warzywami i aromatycznymi przyprawami.

Informacje o daniu

Pulao, to rodzaj risotto, czy bezmięsnego pilaw. Pochodzi z Indii, gdzie jest bardzo popularną potrawą, a ilość jego odmian uniemożliwia podanie jednego przepisu. Jest to po prostu ryż zasmażany z różnymi warzywami, a o jego wyjątkowym smaku decyduje mieszanka użytych przypraw, z których najlepiej znana to masala.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Tajska zupa Tom Kha z krewetkami Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z krewetkami

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa i mleka kokosowego z krewetkami (4szt. 31/40) ,galangą, trawą cytrynową, i kolendrą.

Opis dania Informacje o daniu

Popularna na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W jednej z najpopularniejszych odmian zupa Tom Kha Goong podawana jest z krewetkami.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Chicken Madras Szybki podgląd

Chicken Madras

Opis dania

Smażone kawałki kurczaka w sosie pomidorowo warzywnym z ostrymi papryczkami i aromatycznymi przyprawami. W zestawie ryż basmati lub chlebek naan i surówka szafranowa. Uwaga danie bardzo ostre jak nakazuje indyjska sztuka kulinarna.

Informacje o daniu

Nazwa dania pochodzi od miasta Madras (obecnie Chennai). Co ciekawe, w Indiach nie używa się nazwy Madras – takie określenie (Chicken Madras, Madras Curry) pochodzi z Wielkiej Brytanii, gdzie potrawa trafiła jeszcze w okresie kolonialnym. Swój charakterystyczny pikantny smak danie zawdzięcza ostrym papryczkom chilli.

Pochodzenie Południowe Indie Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Udon z krewetkami Szybki podgląd

Udon z krewetkami

Opis dania

Japoński makaron udon zasmażany z krewetkami (6 sztuk31/40) i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
44.00 Dodaj do koszyka
Warzywa Rogan Josh Szybki podgląd

Warzywa Rogan Josh

Opis dania

Warzywa duszone w tradycyjnym kaszmirskim sosie z dodatkiem aromatycznych przypraw i jogurtu. Podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Tradycyjny sposób duszenia potraw (również mięsnych), którego nazwa wywodzi się z dalekiej Persji. W tłumaczeniu z farsi Rogan Josh to „gorące masło”. Danie popularne szczególnie w górskim Kaszmirze, ma tradycję sięgającą panowania Mongołów. Dzięki przyprawom nadającym potrawie charakterystyczny smak danie popularne jest nie tylko w Indiach, ale na całym świecie.

Pochodzenie Kaszmir Wymowa
26.00 Dodaj do koszyka
Miso Szybki podgląd

Miso

Opis dania

Bulion na bazie pasty miso z glonami i tofu.

Informacje o daniu

Miso, to tradycyjna japońska zupa, nazywana Miso-shiru. Składnikiem, który nadaje jej nazwę jest Miso – pasta ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu lub jęczmienia i drożdży. Dodana do bulionu, wraz z glonami wakame i tofu, przeniesie Was wprost do Japonii, gdzie spożywana jest praktycznie codziennie.

Pochodzenie Japonia Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Pakora mix Szybki podgląd

Pakora mix

Opis dania

Brokuł, kalafior, i ziemniaki w Indyjskiej panierce (po 4szt).

Opis dania Informacje o daniu

Pakora to rodzaj przekąski popularnej szczególnie w południowych Indiach, ale znanej również w Nepalu, Bangladeszu i Pakistanie. Kawałki warzyw po obtoczeniu w cieście z tradycyjnymi przyprawami, są smażone na głębokim oleju i podawane w formie snacków.

Pochodzenie Indie, Bangladesz, Pakistan, Nepal Wymowa
16.00 Dodaj do koszyka
Butter Chicken Murgh Makhani Szybki podgląd

Butter Chicken Murgh Makhani

Opis dania

Kurczak pieczony w piecu tandoor. Podany w sosie pomidorowym ze śmietanką i indyjskimi przyprawami. W zestawie ryż jaśminowy i surówka dnia.

Informacje o daniu

Makhani – to w hindi po prostu: „z masłem”. Danie powstało w Pakistanie, z inspiracji kuchnią pendżabską. Wkrótce stało się jednym z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni indyjskiej. Jego głównym składnikiem jest kurczak marynowany w jogurcie z dodatkiem aromatycznych ziół, pieczony następnie w piecu tandoor i podawany w sosie pomidorowym z masłem i przyprawami.

Pochodzenie Pendżab, Pakistan Wymowa Butter Chicken Murgh Makhani
32.00 Dodaj do koszyka
Back to top