Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Warzywa Rogan Josh Szybki podgląd

Warzywa Rogan Josh

Opis dania

Warzywa duszone w tradycyjnym kaszmirskim sosie z dodatkiem aromatycznych przypraw i jogurtu. Podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Tradycyjny sposób duszenia potraw (również mięsnych), którego nazwa wywodzi się z dalekiej Persji. W tłumaczeniu z farsi Rogan Josh to „gorące masło”. Danie popularne szczególnie w górskim Kaszmirze, ma tradycję sięgającą panowania Mongołów. Dzięki przyprawom nadającym potrawie charakterystyczny smak danie popularne jest nie tylko w Indiach, ale na całym świecie.

Pochodzenie Kaszmir Wymowa
26.00 Dodaj do koszyka
Vege Classic Indian Curry Szybki podgląd

Vege Classic Indian Curry

Opis dania

Warzywa w tradycyjnym indyjskim sosie curry, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Nazwa curry pochodzi od tamilskiego słowa kari, oznaczającego dosłownie: „sos”. Smak potrawy, a również jej kolor w dużej mierze zależą od mieszanki korzennych przypraw wchodzących w skład sosu. Yellow Indian Curry to prawdziwy smak Indii.

Pochodzenie Indie
28.00 Dodaj do koszyka
Chicken Classic Indian Curry Szybki podgląd

Chicken Classic Indian Curry

Opis dania

Pierś kurczaka w tradycyjnym indyjskim sosie curry, podawana z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Nazwa curry pochodzi od tamilskiego słowa kari, oznaczającego dosłownie: „sos”. Smak potrawy, a również jej kolor w dużej mierze zależą od mieszanki korzennych przypraw wchodzących w skład sosu. Yellow Indian Curry to prawdziwy smak Indii.

Pochodzenie Indie
30.00 Dodaj do koszyka
Aloo Palak Szybki podgląd

Aloo Palak

Opis dania

Ziemniaczki w sosie z siekanego szpinaku z indyjskimi przyprawami i warzywami, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Rozpowszechnione w północnych, górzystych regionach Indii, Pakistanu, czy Nepalu danie wykorzystuje najpopularniejsze i najłatwiejsze tam do zdobycia składniki – ziemniaki i szpinak. Charakterystyczny, indyjski smak danie zawdzięcza mieszance tradycyjnych przypraw.

Pochodzenie Północne Indie, Pendżab Wymowa
26.00 Dodaj do koszyka
Butter Chicken Murgh Makhani Szybki podgląd

Butter Chicken Murgh Makhani

Opis dania

Kurczak pieczony w piecu tandoor. Podany w sosie pomidorowym ze śmietanką i indyjskimi przyprawami. W zestawie ryż jaśminowy i surówka dnia.

Informacje o daniu

Makhani – to w hindi po prostu: „z masłem”. Danie powstało w Pakistanie, z inspiracji kuchnią pendżabską. Wkrótce stało się jednym z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni indyjskiej. Jego głównym składnikiem jest kurczak marynowany w jogurcie z dodatkiem aromatycznych ziół, pieczony następnie w piecu tandoor i podawany w sosie pomidorowym z masłem i przyprawami.

Pochodzenie Pendżab, Pakistan Wymowa Butter Chicken Murgh Makhani
32.00 Dodaj do koszyka
Back to top