Makaron sojowy z tofu i jajkiem
Informacje o produkcie
Categories: Kuchnia Chińska, Makarony, Wege32.00zł
Opis dania
Chiński makaron sojowy z woka z warzywami, tofu i jajkiem. Surówka dnia.
Informacje o daniu
Makaron, znany już od ponad 4 tysięcy lat, należy do podstawowych elementów chińskiej kuchni. Jedną z najpopularniejszych potraw jest chrupki makaron zasmażany w woku z sosem sojowym, charakterystycznymi przyprawami i różnymi dodatkami.
Pochodzenie
Chiny
Be the first to review “Makaron sojowy z tofu i jajkiem” Anuluj pisanie odpowiedzi
Related Products
Pad-se-ew tofu
Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z serkiem tofu, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym
Informacje o daniuPad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.
Pochodzenie Tajlandia, LaosTofu w sosie ostrygowym z warzywami
Tofu w sosie ostrygowym z warzywami
Opis daniaKawałki tofu z warzywami w sosie sojowo-ostrygowym, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.
Informacje o daniuInformacje o daniu Poza słodkim, słonym, kwaśnym i gorzkim, od 100 lat znamy jeszcze jeden smak! Umami, to esencjonalny smak gęstego bulionu, dający podniebieniu silne słodko-słone wrażenia. Sos ostrygowy jest tradycyjnym źródłem umami (co ciekawe nie daje żadnych skojarzeń smakowych z rybą, czy skorupiakami). Ten smak przenosi do Azji – to charakterystyczna nuta tradycyjnych potraw Tajlandii, Chin, Wietnamu czy Japonii.
Pochodzenie Tajlandia, Chiny, WietnamWakame
Sałatka z glonów wakame i marchewki w sosie sezamowym.
Informacje o daniuWakame – to hodowlany glon morski. Jest tradycyjnym, powszednim składnikiem potraw kuchni japońskiej. Uznanie zachodnich podniebień zdobył w latach 60, kiedy nastała moda na makrobiotykę i kulturę wegetariańską.
Pochodzenie Japonia, Korea WymowaNaan sesame
Indyjski chlebek naan z masłem i sezamem
Informacje o daniuNaan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.
Pochodzenie Indie WymowaMakaron sojowy z kurczakiem i jajkiem
Chiński makaron sojowy z woka z warzywami, kurczakiem i jajkiem . Surówka dnia.
Informacje o daniuMakaron, znany już od ponad 4 tysięcy lat, należy do podstawowych elementów chińskiej kuchni. Jedną z najpopularniejszych potraw jest chrupki makaron zasmażany w woku z sosem sojowym, charakterystycznymi przyprawami i różnymi dodatkami.
Pochodzenie ChinyVege Classic Indian Curry
Warzywa w tradycyjnym indyjskim sosie curry, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.
Informacje o daniuNazwa curry pochodzi od tamilskiego słowa kari, oznaczającego dosłownie: „sos”. Smak potrawy, a również jej kolor w dużej mierze zależą od mieszanki korzennych przypraw wchodzących w skład sosu. Yellow Indian Curry to prawdziwy smak Indii.
Pochodzenie IndieParantha
Chlebek naan z mąki razowej z masłem.
Informacje o daniuParantha to rodzaj chlebka Naan. Pieczony jest z pełnoziarnistej, razowej mąki pszennej. Pochodzi z prowincji Pendżab w północnych Indiach. Naszą Parathę przygotowujemy podobnie jak naan – w piecu, ale można ją spotkać przyrządzoną w formie placka smażonego w oleju lub maśle ghi.
Pochodzenie Indie WymowaTofu Green Curry z warzywami
Marynowane tofu w mleczku kokosowym z warzywami i pastą green curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.
Informacje o daniuZielone curry – kaeng khiao wan to jedna z najbardziej znanych potraw tajskiej kuchni. Danie w swoim współczesnym kształcie i popularnym smaku zostało dopracowane na początku XXw. Jest nieco ostrzejsze niż czerwone curry, a swój smak i kolor zawdzięcza zielonym papryczkom chilli.
Pochodzenie Tajlandia WymowaUdon tofu
Japoński makaron udon zasmażany z serkiem tofu i warzywami.
Informacje o daniuUdon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.
Pochodzenie Japonia WymowaWieprzowina z grzybami mun
Marynowana wieprzowina, smażona w woku z warzywami i grzybami mun, podawana z ryżem jaśminowym i surówką dnia.
Informacje o daniuGrzyby mun, to rodzaj grzybów nadrzewnych spotykanych w górzystych regionach Azji. Przechowywane są w stanie suszonym, a po zalaniu wodą potrafią urosnąć nawet pięciokrotnie, uzyskując swoją charakterystyczną miękką i elastyczną formę. Są tradycyjnym dodatkiem do azjatyckich potraw, a z marynowaną wieprzowiną i warzywami z woka stanowią kwintesencję chińskiej kuchni.
Pochodzenie Chiny
Reviews
There are no reviews yet.