Makaron sojowy z kurczakiem i jajkiem
Informacje o produkcie
Categories: Kuchnia Chińska, Makarony32.00zł
Opis dania
Chiński makaron sojowy z woka z warzywami, kurczakiem i jajkiem . Surówka dnia.
Informacje o daniu
Makaron, znany już od ponad 4 tysięcy lat, należy do podstawowych elementów chińskiej kuchni. Jedną z najpopularniejszych potraw jest chrupki makaron zasmażany w woku z sosem sojowym, charakterystycznymi przyprawami i różnymi dodatkami.
Pochodzenie
Chiny
Be the first to review “Makaron sojowy z kurczakiem i jajkiem” Anuluj pisanie odpowiedzi
Related Products
Pad-se-ew chicken
Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z kurczakiem, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym
Informacje o daniuPad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.
Pochodzenie Tajlandia, LaosWieprzowina z warzywami i czarnym pieprzem
Marynowana wieprzowina, smażona w woku z warzywami, w sosie z czarnego pieprzu, podawana z ryżem jaśminowym i surówką dnia.
Informacje o daniuTo kolejne chińskie danie przyrządzane w woku z warzyw i soczystych kawałków marynowanej wieprzowiny. Sos z czarnego pieprzu nadaje potrawie pikantny, a jednocześnie wielowymiarowy, charakterystyczny smak. Wieprzowina, czy również kurczak, albo wołowina z czarnym pieprzem, to dania świetnie znane w Hong Kongu, a popularne również w innych regionach Chin.
Pochodzenie Chiny, Hong KongUdon z krewetkami
Japoński makaron udon zasmażany z krewetkami (6 sztuk31/40) i warzywami.
Informacje o daniuUdon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.
Pochodzenie Japonia WymowaUdon z wieprzowiną
Tradycyjny Japoński makaron udon smażony z wieprzowiną i warzywami.
Informacje o daniuUdon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.
Pochodzenie Japonia WymowaPad-se-ew tofu
Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z serkiem tofu, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym
Informacje o daniuPad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.
Pochodzenie Tajlandia, LaosWieprzowina z grzybami mun
Marynowana wieprzowina, smażona w woku z warzywami i grzybami mun, podawana z ryżem jaśminowym i surówką dnia.
Informacje o daniuGrzyby mun, to rodzaj grzybów nadrzewnych spotykanych w górzystych regionach Azji. Przechowywane są w stanie suszonym, a po zalaniu wodą potrafią urosnąć nawet pięciokrotnie, uzyskując swoją charakterystyczną miękką i elastyczną formę. Są tradycyjnym dodatkiem do azjatyckich potraw, a z marynowaną wieprzowiną i warzywami z woka stanowią kwintesencję chińskiej kuchni.
Pochodzenie ChinyMakaron sojowy z tofu i jajkiem
Chiński makaron sojowy z woka z warzywami, tofu i jajkiem. Surówka dnia.
Informacje o daniuMakaron, znany już od ponad 4 tysięcy lat, należy do podstawowych elementów chińskiej kuchni. Jedną z najpopularniejszych potraw jest chrupki makaron zasmażany w woku z sosem sojowym, charakterystycznymi przyprawami i różnymi dodatkami.
Pochodzenie ChinyUdon tofu
Japoński makaron udon zasmażany z serkiem tofu i warzywami.
Informacje o daniuUdon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.
Pochodzenie Japonia WymowaHoney Chicken
Pierś kurczaka smażona w sosie miodowym z dodatkiem warzyw, podawana z ryżem jaśminowym i surówką dnia.
Informacje o daniuMiód jest jednym ze składników chętnie wykorzystywanych w kuchni chińskiej do nadawania potrawom gęstej słodyczy. W przypadku potraw smażonych jest to rodzaj aromatycznej zalewy z dodatkiem czosnku i imbiru. W charakterystyczny dla chińskiej kuchni sposób smaki przypraw i miodu przenikają się, tworząc nową, ekscytującą kompozycję.
Pochodzenie ChinyUdon kurczak
Japoński makaron udon zasmażany z kurczakiem i warzywami.
Informacje o daniuUdon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.
Pochodzenie Japonia Wymowa
Reviews
There are no reviews yet.