Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Miso Szybki podgląd

Miso

Opis dania

Bulion na bazie pasty miso z glonami i tofu.

Informacje o daniu

Miso, to tradycyjna japońska zupa, nazywana Miso-shiru. Składnikiem, który nadaje jej nazwę jest Miso – pasta ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu lub jęczmienia i drożdży. Dodana do bulionu, wraz z glonami wakame i tofu, przeniesie Was wprost do Japonii, gdzie spożywana jest praktycznie codziennie.

Pochodzenie Japonia Wymowa
14.00 Dodaj do koszyka
Pad-se-ew tofu Szybki podgląd

Pad-se-ew tofu

Opis dania

Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z serkiem tofu, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym

Informacje o daniu

Pad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.

Pochodzenie Tajlandia, Laos
32.00 Dodaj do koszyka
Tofu Green Curry z warzywami Szybki podgląd

Tofu Green Curry z warzywami

Opis dania

Marynowane tofu w mleczku kokosowym z warzywami i pastą green curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Zielone curry – kaeng khiao wan to jedna z najbardziej znanych potraw tajskiej kuchni. Danie w swoim współczesnym kształcie i popularnym smaku zostało dopracowane na początku XXw. Jest nieco ostrzejsze niż czerwone curry, a swój smak i kolor zawdzięcza zielonym papryczkom chilli.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
42.00 Dodaj do koszyka
Spring roll warzywa Szybki podgląd

Spring roll warzywa

Opis dania

 Spring Roll Mini z warzywami (6 sztuk) podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu

Spring Rolls, sajgonki, nem – to różne nazwy azjatyckich krokiecików z ciasta lub papieru ryżowego wypełnionych farszem. Pochodzą z Chin i są popularne w całej południowo-wschodniej Azji.

Pochodzenie Chiny, Wietnam
19.00 Dodaj do koszyka
Surówka szafranowa Szybki podgląd

Surówka szafranowa


Opis dania

Chrupiąca surówka z kapusty marynowanej z szafranem


Informacje o daniu

Szafran to sproszkowane słupki krokusów. Znany jest w kuchni europejskiej, ale również rozpowszechniony w Azji. Barwi potrawy na żółto-złoty kolor, dodając im charakterystycznego, miodowego posmaku.


Pochodzenie
Azja południowo-wschodnia
Wymowa
6.00 Dodaj do koszyka
Makaron sojowy z tofu i jajkiem Szybki podgląd

Makaron sojowy z tofu i jajkiem

Opis dania

Chiński makaron sojowy z woka z warzywami, tofu i jajkiem. Surówka dnia.

Informacje o daniu

Makaron, znany już od ponad 4 tysięcy lat, należy do podstawowych elementów chińskiej kuchni. Jedną z najpopularniejszych potraw jest chrupki makaron zasmażany w woku z sosem sojowym, charakterystycznymi przyprawami i różnymi dodatkami.

Pochodzenie Chiny
32.00 Dodaj do koszyka
Makaron sojowy (Soya noodles) Szybki podgląd

Makaron sojowy (Soya noodles)

7.00 Dodaj do koszyka
Pakora mix Szybki podgląd

Pakora mix

Opis dania

Brokuł, kalafior, i ziemniaki w Indyjskiej panierce (po 4szt).

Opis dania Informacje o daniu

Pakora to rodzaj przekąski popularnej szczególnie w południowych Indiach, ale znanej również w Nepalu, Bangladeszu i Pakistanie. Kawałki warzyw po obtoczeniu w cieście z tradycyjnymi przyprawami, są smażone na głębokim oleju i podawane w formie snacków.

Pochodzenie Indie, Bangladesz, Pakistan, Nepal Wymowa
22.00 Dodaj do koszyka
Kimchi Szybki podgląd

Kimchi

Opis dania

Pekińska kapusta marynowana po koreańsku na ostro

Informacje o daniu

Kimchi, potrawa z kiszonych warzyw to tradycyjne danie kuchni koreańskiej. Swój ostry smak zawdzięcza dodatkowi sproszkowanego chili. W Korei kimchi jest istotnym elementem każdego posiłku.

Pochodzenie Korea Wymowa
11.00 Dodaj do koszyka
Udon z krewetkami Szybki podgląd

Udon z krewetkami

Opis dania

Japoński makaron udon zasmażany z krewetkami (6 sztuk31/40) i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
44.00 Dodaj do koszyka
Back to top