Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Udon z krewetkami Szybki podgląd

Udon z krewetkami

Opis dania

Japoński makaron udon zasmażany z krewetkami (6 sztuk31/40) i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
44.00 Dodaj do koszyka
Parantha Szybki podgląd

Parantha

Opis dania

Chlebek naan z mąki razowej z masłem.

Informacje o daniu

Parantha to rodzaj chlebka Naan. Pieczony jest z pełnoziarnistej, razowej mąki pszennej. Pochodzi z prowincji Pendżab w północnych Indiach. Naszą Parathę przygotowujemy podobnie jak naan – w piecu, ale można ją spotkać przyrządzoną w formie placka smażonego w oleju lub maśle ghi.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Ryż jaśminowy Szybki podgląd

Ryż jaśminowy


Opis dania

Biały lekko kleisty ryż, o przyjemnym jaśminowym aromacie


Informacje o daniu

Ryż jaśminowy, swoją nazwę zawdzięcza delikatnemu jaśminowemu zapachowi. To ryż z górnej półki, dawniej rezerwowany dla władców i arystokratów. Dziś jest podstawą kuchni azjatyckiej – głównie tajskiej i chińskiej. Ryż jaśminowy jest biały i lekko kleisty idealnie nadaje się do jedzenia pałeczkami.


Pochodzenie
Tajlandia, Chiny
8.00 Dodaj do koszyka
Surówka szafranowa Szybki podgląd

Surówka szafranowa


Opis dania

Chrupiąca surówka z kapusty marynowanej z szafranem


Informacje o daniu

Szafran to sproszkowane słupki krokusów. Znany jest w kuchni europejskiej, ale również rozpowszechniony w Azji. Barwi potrawy na żółto-złoty kolor, dodając im charakterystycznego, miodowego posmaku.


Pochodzenie
Azja południowo-wschodnia
Wymowa
6.00 Dodaj do koszyka
Chlebek Naan Szybki podgląd

Chlebek Naan

Opis dania

Chlebek naan z mąki pszennej, wypiekany w Indyjskim piecu Tandoor.

Informacje o daniu

Naan w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
10.00 Dodaj do koszyka
Aloo Palak Szybki podgląd

Aloo Palak

Opis dania

Ziemniaczki w sosie z siekanego szpinaku z indyjskimi przyprawami i warzywami, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Rozpowszechnione w północnych, górzystych regionach Indii, Pakistanu, czy Nepalu danie wykorzystuje najpopularniejsze i najłatwiejsze tam do zdobycia składniki – ziemniaki i szpinak. Charakterystyczny, indyjski smak danie zawdzięcza mieszance tradycyjnych przypraw.

Pochodzenie Północne Indie, Pendżab Wymowa
29.00 Dodaj do koszyka
Pad-se-ew tofu Szybki podgląd

Pad-se-ew tofu

Opis dania

Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z serkiem tofu, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym

Informacje o daniu

Pad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.

Pochodzenie Tajlandia, Laos
32.00 Dodaj do koszyka
Tofu Red Curry z warzywami Szybki podgląd

Tofu Red Curry z warzywami

Opis dania

Marynowane tofu w mleczku kokosowym z warzywami i pastą red curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Czerwone curry, to również niezwykle popularne danie kuchni tajskiej. Znane jako kaeng phet, czyli chilli curry. Nazwa pochodzi od głównego składnika tej potrawy – suszonych czerwonych papryczek chilli. Dodatkowe składniki, takie jak mleczko kokosowe czy olej powodują, że czerwone curry konsystencją przypomina zupę. Serwowane jest z różnymi dodatkami mięsnymi, również tak zaskakującymi jak mięso węża. W wersji jarskiej podawane bywa z tofu lub dynią.

Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Naan Butter Szybki podgląd

Naan Butter

Opis dania

Indyjski chlebek naan z mąki pszennej z masłem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
13.00 Dodaj do koszyka
Ryż basmati Szybki podgląd

Ryż basmati


Opis dania

Sypki ryż długoziarnisty


Informacje o daniu

Basmati, to długoziarnisty ryż indyjski o charakterystycznym aromacie (basmati w języku hindi oznacza „pachnący”). Jest podstawowym gatunkiem ryżu używanym w Indiach i Pakistanie. Ten smaczny, sypki ryż to niezastąpiony dodatek do wszystkich hinduskich potraw.


Pochodzenie
Indie, Pakistan
9.00 Dodaj do koszyka
Back to top