Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Raita ogórkowa

‹Powróc do poprzedniej strony

Related Products

Makaron sojowy z tofu i jajkiem Szybki podgląd

Makaron sojowy z tofu i jajkiem

Opis dania

Chiński makaron sojowy z woka z warzywami, tofu i jajkiem. Surówka dnia.

Informacje o daniu

Makaron, znany już od ponad 4 tysięcy lat, należy do podstawowych elementów chińskiej kuchni. Jedną z najpopularniejszych potraw jest chrupki makaron zasmażany w woku z sosem sojowym, charakterystycznymi przyprawami i różnymi dodatkami.

Pochodzenie Chiny
28.00 Dodaj do koszyka
Makaron sojowy (Soya noodles) Szybki podgląd

Makaron sojowy (Soya noodles)

4.00 Dodaj do koszyka
Surówka szafranowa Szybki podgląd

Surówka szafranowa


Opis dania

Chrupiąca surówka z kapusty marynowanej z szafranem


Informacje o daniu

Szafran to sproszkowane słupki krokusów. Znany jest w kuchni europejskiej, ale również rozpowszechniony w Azji. Barwi potrawy na żółto-złoty kolor, dodając im charakterystycznego, miodowego posmaku.


Pochodzenie
Azja południowo-wschodnia
Wymowa
4.00 Dodaj do koszyka
Pad-se-ew kung Szybki podgląd

Pad-se-ew kung

Opis dania

Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z krewetkami, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym

Informacje o daniu

Pad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.

Pochodzenie Tajlandia, Laos
44.00 Dodaj do koszyka
Tajska zupa Tom Kha z krewetkami Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z krewetkami

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa i mleka kokosowego z krewetkami (4szt. 31/40) ,galangą, trawą cytrynową, i kolendrą.

Opis dania Informacje o daniu

Popularna na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W jednej z najpopularniejszych odmian zupa Tom Kha Goong podawana jest z krewetkami.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Pakora mix Szybki podgląd

Pakora mix

Opis dania

Brokuł, kalafior, i ziemniaki w Indyjskiej panierce (po 4szt).

Opis dania Informacje o daniu

Pakora to rodzaj przekąski popularnej szczególnie w południowych Indiach, ale znanej również w Nepalu, Bangladeszu i Pakistanie. Kawałki warzyw po obtoczeniu w cieście z tradycyjnymi przyprawami, są smażone na głębokim oleju i podawane w formie snacków.

Pochodzenie Indie, Bangladesz, Pakistan, Nepal Wymowa
16.00 Dodaj do koszyka
Naan sesame Szybki podgląd

Naan sesame

Opis dania

Indyjski chlebek naan z masłem i sezamem

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Vege Classic Indian Curry Szybki podgląd

Vege Classic Indian Curry

Opis dania

Warzywa w tradycyjnym indyjskim sosie curry, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Nazwa curry pochodzi od tamilskiego słowa kari, oznaczającego dosłownie: „sos”. Smak potrawy, a również jej kolor w dużej mierze zależą od mieszanki korzennych przypraw wchodzących w skład sosu. Yellow Indian Curry to prawdziwy smak Indii.

Pochodzenie Indie
28.00 Dodaj do koszyka
Tofu w sosie ostrygowym z warzywami Szybki podgląd

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Opis dania

Kawałki tofu z warzywami w sosie sojowo-ostrygowym, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Informacje o daniu Poza słodkim, słonym, kwaśnym i gorzkim, od 100 lat znamy jeszcze jeden smak! Umami, to esencjonalny smak gęstego bulionu, dający podniebieniu silne słodko-słone wrażenia. Sos ostrygowy jest tradycyjnym źródłem umami (co ciekawe nie daje żadnych skojarzeń smakowych z rybą, czy skorupiakami). Ten smak przenosi do Azji – to charakterystyczna nuta tradycyjnych potraw Tajlandii, Chin, Wietnamu czy Japonii.

Pochodzenie Tajlandia, Chiny, Wietnam
34.00 Dodaj do koszyka
Kimchi Szybki podgląd

Kimchi

Opis dania

Pekińska kapusta marynowana po koreańsku na ostro

Informacje o daniu

Kimchi, potrawa z kiszonych warzyw to tradycyjne danie kuchni koreańskiej. Swój ostry smak zawdzięcza dodatkowi sproszkowanego chili. W Korei kimchi jest istotnym elementem każdego posiłku.

Pochodzenie Korea Wymowa
8.00 Dodaj do koszyka
Back to top