Raita ogórkowa
Informacje o produkcie
Categories: Dodatki, Wege9.00zł
Opis dania
Dip jogurtowy ze świeżym ogórkiem i indyjskimi przyprawami.
Informacje o daniu
Raita to danie kuchni indyjskiej – rodzaj dipu na bazie jogurtu, z aromatycznymi przyprawami.
Pochodzenie
Indie
Wymowa
Be the first to review “Raita ogórkowa” Anuluj pisanie odpowiedzi
Related Products
Fresh roll tofu (3szt.)
Mix sałat , grillowane tofu, świeże zioła – bazylia tajska, kolendra, mięta kiełki, sezam, zawinięte w papier ryżowy podawane z sosem śliwkowym.
Informacje o daniuSpring Rolls – to po prostu wiosenne naleśniki. Danie pochodzące z Chin, a popularne w całej południowo wschodniej Azji, jest podawane na różne sposoby i nadziewane różnym farszem. Podane ze świeżymi ziołami, marynowanym grillowanym tofu i sezamem, to prawdziwie wiosenna przekąska.
Pochodzenie Chiny, WietnamPakora mix
Brokuł, kalafior, i ziemniaki w Indyjskiej panierce (po 4szt).
Opis dania Informacje o daniuPakora to rodzaj przekąski popularnej szczególnie w południowych Indiach, ale znanej również w Nepalu, Bangladeszu i Pakistanie. Kawałki warzyw po obtoczeniu w cieście z tradycyjnymi przyprawami, są smażone na głębokim oleju i podawane w formie snacków.
Pochodzenie Indie, Bangladesz, Pakistan, Nepal WymowaWarzywa z woka
Świeże warzywa z imbirem, czosnkiem i grzybami mun, doprawione sosem sojowym, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.
Informacje o daniuCharakterystyczny smak warzyw w kuchni chińskiej, to nie tylko kwestia użycia specjalnych przypraw. Liczy się również to, jak potrawa jest przygotowywana. „Po chińsku” oznacza przygotowanie dania w charakterystyczny sposób – warzywa są krojone w słupki, a tradycyjne, szybkie smażenie powoduje, że są chrupkie i soczyste.
Pochodzenie ChinyChlebek Naan
Chlebek naan z mąki pszennej, wypiekany w Indyjskim piecu Tandoor.
Informacje o daniuNaan w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.
Pochodzenie Indie WymowaMiso
Bulion na bazie pasty miso z glonami i tofu.
Informacje o daniuMiso, to tradycyjna japońska zupa, nazywana Miso-shiru. Składnikiem, który nadaje jej nazwę jest Miso – pasta ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu lub jęczmienia i drożdży. Dodana do bulionu, wraz z glonami wakame i tofu, przeniesie Was wprost do Japonii, gdzie spożywana jest praktycznie codziennie.
Pochodzenie Japonia WymowaKimchi
Pekińska kapusta marynowana po koreańsku na ostro
Informacje o daniuKimchi, potrawa z kiszonych warzyw to tradycyjne danie kuchni koreańskiej. Swój ostry smak zawdzięcza dodatkowi sproszkowanego chili. W Korei kimchi jest istotnym elementem każdego posiłku.
Pochodzenie Korea WymowaTofu w sosie ostrygowym z warzywami
Tofu w sosie ostrygowym z warzywami
Opis daniaKawałki tofu z warzywami w sosie sojowo-ostrygowym, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.
Informacje o daniuInformacje o daniu Poza słodkim, słonym, kwaśnym i gorzkim, od 100 lat znamy jeszcze jeden smak! Umami, to esencjonalny smak gęstego bulionu, dający podniebieniu silne słodko-słone wrażenia. Sos ostrygowy jest tradycyjnym źródłem umami (co ciekawe nie daje żadnych skojarzeń smakowych z rybą, czy skorupiakami). Ten smak przenosi do Azji – to charakterystyczna nuta tradycyjnych potraw Tajlandii, Chin, Wietnamu czy Japonii.
Pochodzenie Tajlandia, Chiny, WietnamNaan sesame
Indyjski chlebek naan z masłem i sezamem
Informacje o daniuNaan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.
Pochodzenie Indie WymowaMakaron sojowy z tofu i jajkiem
Chiński makaron sojowy z woka z warzywami, tofu i jajkiem. Surówka dnia.
Informacje o daniuMakaron, znany już od ponad 4 tysięcy lat, należy do podstawowych elementów chińskiej kuchni. Jedną z najpopularniejszych potraw jest chrupki makaron zasmażany w woku z sosem sojowym, charakterystycznymi przyprawami i różnymi dodatkami.
Pochodzenie ChinyUdon z krewetkami
Japoński makaron udon zasmażany z krewetkami (6 sztuk31/40) i warzywami.
Informacje o daniuUdon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.
Pochodzenie Japonia Wymowa
Reviews
There are no reviews yet.