Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Chlebek Naan

‹Powróc do poprzedniej strony

Related Products

Naan czosnkowy Szybki podgląd

Naan czosnkowy

Opis dania

Chlebek naan z mąki pszennej z masłem i czosnkiem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
15.00 Dodaj do koszyka
Naan sesame Szybki podgląd

Naan sesame

Opis dania

Indyjski chlebek naan z masłem i sezamem

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
15.00 Dodaj do koszyka
Tofu Green Curry z warzywami Szybki podgląd

Tofu Green Curry z warzywami

Opis dania

Marynowane tofu w mleczku kokosowym z warzywami i pastą green curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Zielone curry – kaeng khiao wan to jedna z najbardziej znanych potraw tajskiej kuchni. Danie w swoim współczesnym kształcie i popularnym smaku zostało dopracowane na początku XXw. Jest nieco ostrzejsze niż czerwone curry, a swój smak i kolor zawdzięcza zielonym papryczkom chilli.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
42.00 Dodaj do koszyka
Makaron sojowy (Soya noodles) Szybki podgląd

Makaron sojowy (Soya noodles)

7.00 Dodaj do koszyka
Naan Butter Szybki podgląd

Naan Butter

Opis dania

Indyjski chlebek naan z mąki pszennej z masłem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
13.00 Dodaj do koszyka
Fresh roll tofu (3szt.) Szybki podgląd

Fresh roll tofu (3szt.)

Opis dania

Mix sałat , grillowane tofu, świeże zioła – bazylia tajska, kolendra, mięta kiełki, sezam, zawinięte w papier ryżowy podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu

Spring Rolls – to po prostu wiosenne naleśniki. Danie pochodzące z Chin, a popularne w całej południowo wschodniej Azji, jest podawane na różne sposoby i nadziewane różnym farszem. Podane ze świeżymi ziołami, marynowanym grillowanym tofu i sezamem, to prawdziwie wiosenna przekąska.

Pochodzenie Chiny, Wietnam
26.00 Dodaj do koszyka
Tofu w sosie ostrygowym z warzywami Szybki podgląd

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Opis dania

Kawałki tofu z warzywami w sosie sojowo-ostrygowym, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Informacje o daniu Poza słodkim, słonym, kwaśnym i gorzkim, od 100 lat znamy jeszcze jeden smak! Umami, to esencjonalny smak gęstego bulionu, dający podniebieniu silne słodko-słone wrażenia. Sos ostrygowy jest tradycyjnym źródłem umami (co ciekawe nie daje żadnych skojarzeń smakowych z rybą, czy skorupiakami). Ten smak przenosi do Azji – to charakterystyczna nuta tradycyjnych potraw Tajlandii, Chin, Wietnamu czy Japonii.

Pochodzenie Tajlandia, Chiny, Wietnam
38.00 Dodaj do koszyka
Surówka szafranowa Szybki podgląd

Surówka szafranowa


Opis dania

Chrupiąca surówka z kapusty marynowanej z szafranem


Informacje o daniu

Szafran to sproszkowane słupki krokusów. Znany jest w kuchni europejskiej, ale również rozpowszechniony w Azji. Barwi potrawy na żółto-złoty kolor, dodając im charakterystycznego, miodowego posmaku.


Pochodzenie
Azja południowo-wschodnia
Wymowa
6.00 Dodaj do koszyka
Miso Szybki podgląd

Miso

Opis dania

Bulion na bazie pasty miso z glonami i tofu.

Informacje o daniu

Miso, to tradycyjna japońska zupa, nazywana Miso-shiru. Składnikiem, który nadaje jej nazwę jest Miso – pasta ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu lub jęczmienia i drożdży. Dodana do bulionu, wraz z glonami wakame i tofu, przeniesie Was wprost do Japonii, gdzie spożywana jest praktycznie codziennie.

Pochodzenie Japonia Wymowa
14.00 Dodaj do koszyka
Ryż basmati Szybki podgląd

Ryż basmati


Opis dania

Sypki ryż długoziarnisty


Informacje o daniu

Basmati, to długoziarnisty ryż indyjski o charakterystycznym aromacie (basmati w języku hindi oznacza „pachnący”). Jest podstawowym gatunkiem ryżu używanym w Indiach i Pakistanie. Ten smaczny, sypki ryż to niezastąpiony dodatek do wszystkich hinduskich potraw.


Pochodzenie
Indie, Pakistan
9.00 Dodaj do koszyka
Back to top