Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Ryż basmati Szybki podgląd

Ryż basmati


Opis dania

Sypki ryż długoziarnisty


Informacje o daniu

Basmati, to długoziarnisty ryż indyjski o charakterystycznym aromacie (basmati w języku hindi oznacza „pachnący”). Jest podstawowym gatunkiem ryżu używanym w Indiach i Pakistanie. Ten smaczny, sypki ryż to niezastąpiony dodatek do wszystkich hinduskich potraw.


Pochodzenie
Indie, Pakistan
6.00 Dodaj do koszyka
Aloo Palak Szybki podgląd

Aloo Palak

Opis dania

Ziemniaczki w sosie z siekanego szpinaku z indyjskimi przyprawami i warzywami, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Rozpowszechnione w północnych, górzystych regionach Indii, Pakistanu, czy Nepalu danie wykorzystuje najpopularniejsze i najłatwiejsze tam do zdobycia składniki – ziemniaki i szpinak. Charakterystyczny, indyjski smak danie zawdzięcza mieszance tradycyjnych przypraw.

Pochodzenie Północne Indie, Pendżab Wymowa
26.00 Dodaj do koszyka
Tajska zupa Tom Kha z cukinią i tofu Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z cukinią i tofu

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa, mleka kokosowego z cukinią, tofu,galangą,trawą cytrynową i kolendrą.

Informacje o daniu

Znana na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W wariancie wegetariańskim z cukinią i tofu.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
22.00 Dodaj do koszyka
Parantha Szybki podgląd

Parantha

Opis dania

Chlebek naan z mąki razowej z masłem.

Informacje o daniu

Parantha to rodzaj chlebka Naan. Pieczony jest z pełnoziarnistej, razowej mąki pszennej. Pochodzi z prowincji Pendżab w północnych Indiach. Naszą Parathę przygotowujemy podobnie jak naan – w piecu, ale można ją spotkać przyrządzoną w formie placka smażonego w oleju lub maśle ghi.

Pochodzenie Indie Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Tofu w sosie ostrygowym z warzywami Szybki podgląd

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Opis dania

Kawałki tofu z warzywami w sosie sojowo-ostrygowym, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Informacje o daniu Poza słodkim, słonym, kwaśnym i gorzkim, od 100 lat znamy jeszcze jeden smak! Umami, to esencjonalny smak gęstego bulionu, dający podniebieniu silne słodko-słone wrażenia. Sos ostrygowy jest tradycyjnym źródłem umami (co ciekawe nie daje żadnych skojarzeń smakowych z rybą, czy skorupiakami). Ten smak przenosi do Azji – to charakterystyczna nuta tradycyjnych potraw Tajlandii, Chin, Wietnamu czy Japonii.

Pochodzenie Tajlandia, Chiny, Wietnam
34.00 Dodaj do koszyka
Pakora mix Szybki podgląd

Pakora mix

Opis dania

Brokuł, kalafior, i ziemniaki w Indyjskiej panierce (po 4szt).

Opis dania Informacje o daniu

Pakora to rodzaj przekąski popularnej szczególnie w południowych Indiach, ale znanej również w Nepalu, Bangladeszu i Pakistanie. Kawałki warzyw po obtoczeniu w cieście z tradycyjnymi przyprawami, są smażone na głębokim oleju i podawane w formie snacków.

Pochodzenie Indie, Bangladesz, Pakistan, Nepal Wymowa
16.00 Dodaj do koszyka
Miso Szybki podgląd

Miso

Opis dania

Bulion na bazie pasty miso z glonami i tofu.

Informacje o daniu

Miso, to tradycyjna japońska zupa, nazywana Miso-shiru. Składnikiem, który nadaje jej nazwę jest Miso – pasta ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu lub jęczmienia i drożdży. Dodana do bulionu, wraz z glonami wakame i tofu, przeniesie Was wprost do Japonii, gdzie spożywana jest praktycznie codziennie.

Pochodzenie Japonia Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Naan czosnkowy Szybki podgląd

Naan czosnkowy

Opis dania

Chlebek naan z mąki pszennej z masłem i czosnkiem.

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Tajska zupa Tom Kha z krewetkami Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z krewetkami

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa i mleka kokosowego z krewetkami (4szt. 31/40) ,galangą, trawą cytrynową, i kolendrą.

Opis dania Informacje o daniu

Popularna na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W jednej z najpopularniejszych odmian zupa Tom Kha Goong podawana jest z krewetkami.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Tofu Green Curry z warzywami Szybki podgląd

Tofu Green Curry z warzywami

Opis dania

Marynowane tofu w mleczku kokosowym z warzywami i pastą green curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Zielone curry – kaeng khiao wan to jedna z najbardziej znanych potraw tajskiej kuchni. Danie w swoim współczesnym kształcie i popularnym smaku zostało dopracowane na początku XXw. Jest nieco ostrzejsze niż czerwone curry, a swój smak i kolor zawdzięcza zielonym papryczkom chilli.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Back to top