Naan czosnkowy
Informacje o produkcie
Categories: Dodatki, Naan, Wege12.00zł
Opis dania
Chlebek naan z mąki pszennej z masłem i czosnkiem.
Informacje o daniu
Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.
Pochodzenie
Indie
Wymowa
Be the first to review “Naan czosnkowy” Anuluj pisanie odpowiedzi
Related Products
Ryż jaśminowy
Opis dania
Biały lekko kleisty ryż, o przyjemnym jaśminowym aromacie
Informacje o daniu
Ryż jaśminowy, swoją nazwę zawdzięcza delikatnemu jaśminowemu zapachowi. To ryż z górnej półki, dawniej rezerwowany dla władców i arystokratów. Dziś jest podstawą kuchni azjatyckiej – głównie tajskiej i chińskiej. Ryż jaśminowy jest biały i lekko kleisty idealnie nadaje się do jedzenia pałeczkami.
Pochodzenie Tajlandia, Chiny
Pad-se-ew kung
Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z krewetkami, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym
Informacje o daniuPad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.
Pochodzenie Tajlandia, LaosAloo Palak
Ziemniaczki w sosie z siekanego szpinaku z indyjskimi przyprawami i warzywami, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.
Informacje o daniuRozpowszechnione w północnych, górzystych regionach Indii, Pakistanu, czy Nepalu danie wykorzystuje najpopularniejsze i najłatwiejsze tam do zdobycia składniki – ziemniaki i szpinak. Charakterystyczny, indyjski smak danie zawdzięcza mieszance tradycyjnych przypraw.
Pochodzenie Północne Indie, Pendżab WymowaRyż basmati
Opis dania
Sypki ryż długoziarnisty
Informacje o daniu
Basmati, to długoziarnisty ryż indyjski o charakterystycznym aromacie (basmati w języku hindi oznacza „pachnący”). Jest podstawowym gatunkiem ryżu używanym w Indiach i Pakistanie. Ten smaczny, sypki ryż to niezastąpiony dodatek do wszystkich hinduskich potraw.
Pochodzenie Indie, Pakistan
Raita ogórkowa
Dip jogurtowy ze świeżym ogórkiem i indyjskimi przyprawami.
Informacje o daniuRaita to danie kuchni indyjskiej – rodzaj dipu na bazie jogurtu, z aromatycznymi przyprawami.
Pochodzenie Indie WymowaWarzywa z woka
Świeże warzywa z imbirem, czosnkiem i grzybami mun, doprawione sosem sojowym, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.
Informacje o daniuCharakterystyczny smak warzyw w kuchni chińskiej, to nie tylko kwestia użycia specjalnych przypraw. Liczy się również to, jak potrawa jest przygotowywana. „Po chińsku” oznacza przygotowanie dania w charakterystyczny sposób – warzywa są krojone w słupki, a tradycyjne, szybkie smażenie powoduje, że są chrupkie i soczyste.
Pochodzenie ChinyPakora mix
Brokuł, kalafior, i ziemniaki w Indyjskiej panierce (po 4szt).
Opis dania Informacje o daniuPakora to rodzaj przekąski popularnej szczególnie w południowych Indiach, ale znanej również w Nepalu, Bangladeszu i Pakistanie. Kawałki warzyw po obtoczeniu w cieście z tradycyjnymi przyprawami, są smażone na głębokim oleju i podawane w formie snacków.
Pochodzenie Indie, Bangladesz, Pakistan, Nepal WymowaTajska zupa Tom Kha z cukinią i tofu
Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa, mleka kokosowego z cukinią, tofu,galangą,trawą cytrynową i kolendrą.
Informacje o daniuZnana na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W wariancie wegetariańskim z cukinią i tofu.
Pochodzenie Tajlandia WymowaTajska zupa Tom Kha z krewetkami
Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa i mleka kokosowego z krewetkami (4szt. 31/40) ,galangą, trawą cytrynową, i kolendrą.
Opis dania Informacje o daniuPopularna na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W jednej z najpopularniejszych odmian zupa Tom Kha Goong podawana jest z krewetkami.
Pochodzenie Tajlandia Wymowa
Reviews
There are no reviews yet.