Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Vege Pulao Szybki podgląd

Vege Pulao

Opis dania

Ryż basmati smażony z warzywami i aromatycznymi przyprawami.

Informacje o daniu

Pulao, to rodzaj risotto, czy bezmięsnego pilaw. Pochodzi z Indii, gdzie jest bardzo popularną potrawą, a ilość jego odmian uniemożliwia podanie jednego przepisu. Jest to po prostu ryż zasmażany z różnymi warzywami, a o jego wyjątkowym smaku decyduje mieszanka użytych przypraw, z których najlepiej znana to masala.

Pochodzenie Indie Wymowa
14.00 Dodaj do koszyka
Udon z krewetkami Szybki podgląd

Udon z krewetkami

Opis dania

Japoński makaron udon zasmażany z krewetkami (6 sztuk31/40) i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
44.00 Dodaj do koszyka
Raita ogórkowa Szybki podgląd

Raita ogórkowa

Opis dania

Dip jogurtowy ze świeżym ogórkiem i indyjskimi przyprawami.

Informacje o daniu

Raita to danie kuchni indyjskiej – rodzaj dipu na bazie jogurtu, z aromatycznymi przyprawami.

Pochodzenie Indie Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Yache Mandu (8szt.) Szybki podgląd

Yache Mandu (8szt.)

Opis dania

Koreańskie pierożki (8szt.) nadziewane warzywami.

Informacje o daniu

Mandu trafiły do koreańskiej kuchni w XIVw. przy okazji mongolskich podbojów, inna teoria mówi, że pochodzą z Mezopotamii i przyjechały z kupcami jedwabnymi znacznie, znacznie wcześniej.

Pochodzenie Półwysep Koreański Wymowa
24.00 Dodaj do koszyka
Tajska zupa Tom Kha z cukinią i tofu Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z cukinią i tofu

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa, mleka kokosowego z cukinią, tofu,galangą,trawą cytrynową i kolendrą.

Informacje o daniu

Znana na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W wariancie wegetariańskim z cukinią i tofu.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Ryż basmati Szybki podgląd

Ryż basmati


Opis dania

Sypki ryż długoziarnisty


Informacje o daniu

Basmati, to długoziarnisty ryż indyjski o charakterystycznym aromacie (basmati w języku hindi oznacza „pachnący”). Jest podstawowym gatunkiem ryżu używanym w Indiach i Pakistanie. Ten smaczny, sypki ryż to niezastąpiony dodatek do wszystkich hinduskich potraw.


Pochodzenie
Indie, Pakistan
9.00 Dodaj do koszyka
Naan sesame Szybki podgląd

Naan sesame

Opis dania

Indyjski chlebek naan z masłem i sezamem

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
15.00 Dodaj do koszyka
Pad-se-ew tofu Szybki podgląd

Pad-se-ew tofu

Opis dania

Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z serkiem tofu, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym

Informacje o daniu

Pad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.

Pochodzenie Tajlandia, Laos
32.00 Dodaj do koszyka
Tajska zupa Tom Kha z krewetkami Szybki podgląd

Tajska zupa Tom Kha z krewetkami

Opis dania

Tajska zupa na bazie pasty Tom Khaa i mleka kokosowego z krewetkami (4szt. 31/40) ,galangą, trawą cytrynową, i kolendrą.

Opis dania Informacje o daniu

Popularna na całym świecie, pochodząca z Tajlandii słynna zupa kokosowa. Swój korzenny smak zawdzięcza paście Tom Kha, będącej mieszaniną różnych przypraw, a aksamitną konsystencję mleczku kokosowemu. W jednej z najpopularniejszych odmian zupa Tom Kha Goong podawana jest z krewetkami.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Wakame Szybki podgląd

Wakame

Opis dania

Sałatka z glonów wakame i marchewki w sosie sezamowym.

Informacje o daniu

Wakame – to hodowlany glon morski. Jest tradycyjnym, powszednim składnikiem potraw kuchni japońskiej. Uznanie zachodnich podniebień zdobył w latach 60, kiedy nastała moda na makrobiotykę i kulturę wegetariańską.

Pochodzenie Japonia, Korea Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Back to top