Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Pad-se-ew kung Szybki podgląd

Pad-se-ew kung

Opis dania

Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z krewetkami, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym

Informacje o daniu

Pad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.

Pochodzenie Tajlandia, Laos
44.00 Dodaj do koszyka
Udon z krewetkami Szybki podgląd

Udon z krewetkami

Opis dania

Japoński makaron udon zasmażany z krewetkami (6 sztuk31/40) i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
44.00 Dodaj do koszyka
Spring roll warzywa Szybki podgląd

Spring roll warzywa

Opis dania

 Spring Roll Mini z warzywami (6 sztuk) podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu

Spring Rolls, sajgonki, nem – to różne nazwy azjatyckich krokiecików z ciasta lub papieru ryżowego wypełnionych farszem. Pochodzą z Chin i są popularne w całej południowo-wschodniej Azji.

Pochodzenie Chiny, Wietnam
19.00 Dodaj do koszyka
Warzywa z woka Szybki podgląd

Warzywa z woka

Opis dania

Świeże warzywa z imbirem, czosnkiem i grzybami mun, doprawione sosem sojowym, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Charakterystyczny smak warzyw w kuchni chińskiej, to nie tylko kwestia użycia specjalnych przypraw. Liczy się również to, jak potrawa jest przygotowywana. „Po chińsku” oznacza przygotowanie dania w charakterystyczny sposób – warzywa są krojone w słupki, a tradycyjne, szybkie smażenie powoduje, że są chrupkie i soczyste.

Pochodzenie Chiny
29.00 Dodaj do koszyka
Yache Mandu (8szt.) Szybki podgląd

Yache Mandu (8szt.)

Opis dania

Koreańskie pierożki (8szt.) nadziewane warzywami.

Informacje o daniu

Mandu trafiły do koreańskiej kuchni w XIVw. przy okazji mongolskich podbojów, inna teoria mówi, że pochodzą z Mezopotamii i przyjechały z kupcami jedwabnymi znacznie, znacznie wcześniej.

Pochodzenie Półwysep Koreański Wymowa
24.00 Dodaj do koszyka
Naan sesame Szybki podgląd

Naan sesame

Opis dania

Indyjski chlebek naan z masłem i sezamem

Informacje o daniu

Naan, to chleb drożdżowy, w formie placka, popularny w całej Azji. Pieczony jest najczęściej z białej mąki pszennej, chociaż można spotkać chlebki przygotowane z pszennej mąki pełnoziarnistej. Naan najlepszy jest z pieca tandoor. Często przy pieczeniu wykorzystuje się różne dodatki, takie jak masło, sezam, czosnek czy cebulka, nadające naan różne smaki.

Pochodzenie Indie Wymowa
15.00 Dodaj do koszyka
Tofu w sosie ostrygowym z warzywami Szybki podgląd

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Tofu w sosie ostrygowym z warzywami

Opis dania

Kawałki tofu z warzywami w sosie sojowo-ostrygowym, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Informacje o daniu Poza słodkim, słonym, kwaśnym i gorzkim, od 100 lat znamy jeszcze jeden smak! Umami, to esencjonalny smak gęstego bulionu, dający podniebieniu silne słodko-słone wrażenia. Sos ostrygowy jest tradycyjnym źródłem umami (co ciekawe nie daje żadnych skojarzeń smakowych z rybą, czy skorupiakami). Ten smak przenosi do Azji – to charakterystyczna nuta tradycyjnych potraw Tajlandii, Chin, Wietnamu czy Japonii.

Pochodzenie Tajlandia, Chiny, Wietnam
38.00 Dodaj do koszyka
Tofu Red Curry z warzywami Szybki podgląd

Tofu Red Curry z warzywami

Opis dania

Marynowane tofu w mleczku kokosowym z warzywami i pastą red curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawane z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Czerwone curry, to również niezwykle popularne danie kuchni tajskiej. Znane jako kaeng phet, czyli chilli curry. Nazwa pochodzi od głównego składnika tej potrawy – suszonych czerwonych papryczek chilli. Dodatkowe składniki, takie jak mleczko kokosowe czy olej powodują, że czerwone curry konsystencją przypomina zupę. Serwowane jest z różnymi dodatkami mięsnymi, również tak zaskakującymi jak mięso węża. W wersji jarskiej podawane bywa z tofu lub dynią.

Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Parantha Szybki podgląd

Parantha

Opis dania

Chlebek naan z mąki razowej z masłem.

Informacje o daniu

Parantha to rodzaj chlebka Naan. Pieczony jest z pełnoziarnistej, razowej mąki pszennej. Pochodzi z prowincji Pendżab w północnych Indiach. Naszą Parathę przygotowujemy podobnie jak naan – w piecu, ale można ją spotkać przyrządzoną w formie placka smażonego w oleju lub maśle ghi.

Pochodzenie Indie Wymowa
12.00 Dodaj do koszyka
Raita ogórkowa Szybki podgląd

Raita ogórkowa

Opis dania

Dip jogurtowy ze świeżym ogórkiem i indyjskimi przyprawami.

Informacje o daniu

Raita to danie kuchni indyjskiej – rodzaj dipu na bazie jogurtu, z aromatycznymi przyprawami.

Pochodzenie Indie Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Back to top