Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Taca przekąsek mięsnych Szybki podgląd

Taca przekąsek mięsnych

Taca bankietowa wypełniona przekąskami mięsnymi

Golden bag - Chrupiące pierożki z wieprzowiną podawane z sosem śliwkowym. (8szt) Chicken lolypop - Skrzydełka kurczaka smażone w indyjskiej panierce. (8szt) Spring roll mini krewetka - Smażona krewetka w cieście. (8szt) Spring roll mini kurczak - Smażone naleśniki z kurczakiem. (8szt) Wieprzowina smażona po tajsku - Kawałki wieprzowiny w tajskiej marynacie. (8szt) Tost z pastą krewetkową. (8szt)
150.00 Dodaj do koszyka
Udon z krewetkami Szybki podgląd

Udon z krewetkami

Opis dania

Japoński makaron udon zasmażany z krewetkami (6 sztuk31/40) i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
44.00 Dodaj do koszyka
Wieprzowina Kingpong z warzywami Szybki podgląd

Wieprzowina Kingpong z warzywami

Opis dania

Soczyste kawałki marynowanej wieprzowiny z warzywami, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Nie istnieje książka kucharska, w której zmieściłyby się wszystkie dania kuchni chińskiej. Jest ich tak wiele, jak wiele jest regionów w Chinach, lokalnych tradycji i dostępnych produktów. Jednak dania tej kuchni są znane na całym świecie i od razu rozpoznawalne. Oto jedno z dań o typowo chińskim charakterze – aromatyczna soczysta wieprzowina zasmażana z warzywami.

Pochodzenie Chiny (Polska :) )
32.00 Dodaj do koszyka
Pad-se-ew chicken Szybki podgląd

Pad-se-ew chicken

Opis dania

Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z kurczakiem, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym

Informacje o daniu

Pad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.

Pochodzenie Tajlandia, Laos
34.00 Dodaj do koszyka
Udon tofu Szybki podgląd

Udon tofu

Opis dania

Japoński makaron udon zasmażany z serkiem tofu i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Pad-se-ew tofu Szybki podgląd

Pad-se-ew tofu

Opis dania

Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z serkiem tofu, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym

Informacje o daniu

Pad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.

Pochodzenie Tajlandia, Laos
32.00 Dodaj do koszyka
Makaron sojowy z kurczakiem i jajkiem Szybki podgląd

Makaron sojowy z kurczakiem i jajkiem

Opis dania

Chiński makaron sojowy z woka z warzywami, kurczakiem i jajkiem . Surówka dnia.

Informacje o daniu

Makaron, znany już od ponad 4 tysięcy lat, należy do podstawowych elementów chińskiej kuchni. Jedną z najpopularniejszych potraw jest chrupki makaron zasmażany w woku z sosem sojowym, charakterystycznymi przyprawami i różnymi dodatkami.

Pochodzenie Chiny
28.00 Dodaj do koszyka
Tofu słodko-kwaśne Szybki podgląd

Tofu słodko-kwaśne

Opis dania

Tofu po chińsku z warzywami, w sosie słodko-kwaśnym na bazie pomidorów i ananasa, podawany z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Tang Cu Jiang – słodko kwaśny smak potraw. Uważa się, że pochodzi z prowincji Hunan (południowo-wschodnie Chiny). Jednak sposoby zestawiania tych dwóch nut smakowych są bardzo różne – od prostej mieszaniny octu i cukru, po wyrafinowane komponowanie aromatów przypraw, warzyw i owoców – pomidorów, ogórków, gruszek, ananasa, miodu i imbiru. Sos słodko-kwaśny może mieć formę zalewy, w której potrawy są przygotowywane, można go też podawać na zimno, do gotowych dań.

Pochodzenie Chiny
24.00 Dodaj do koszyka
Krewetka Torpedo w tempurze (10szt.) Szybki podgląd

Krewetka Torpedo w tempurze (10szt.)

Opis dania

Krewetki w panierce tempura podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu Tempura do Japonii przywędrowała z Portugalii w XVI w. Dzisiaj jest jednym z najbardziej znanych dań kuchni japońskiej. To nie tylko panierka, to również mistrzostwo smażenia i sposób serwowania. Tradycyjnie podawane są owoce morza, ryby i warzywa, jednak to co zostanie usmażone w tempurze ostatecznie zależy wyłącznie od inwencji kucharza. Pochodzenie Japonia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Kaczka Green Curry Szybki podgląd

Kaczka Green Curry

Opis dania

Pierś kaczki w mleczku kokosowym z warzywami i pastą green curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawana z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Zielone curry – kaeng khiao wan to jedna z najbardziej znanych potraw tajskiej kuchni. Danie w swoim współczesnym kształcie i popularnym smaku zostało dopracowane na początku XXw. Jest nieco ostrzejsze niż czerwone curry, a swój smak i kolor zawdzięcza zielonym papryczkom chilli.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Back to top