Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Related Products

Tofu słodko-kwaśne Szybki podgląd

Tofu słodko-kwaśne

Opis dania

Tofu po chińsku z warzywami, w sosie słodko-kwaśnym na bazie pomidorów i ananasa, podawany z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Tang Cu Jiang – słodko kwaśny smak potraw. Uważa się, że pochodzi z prowincji Hunan (południowo-wschodnie Chiny). Jednak sposoby zestawiania tych dwóch nut smakowych są bardzo różne – od prostej mieszaniny octu i cukru, po wyrafinowane komponowanie aromatów przypraw, warzyw i owoców – pomidorów, ogórków, gruszek, ananasa, miodu i imbiru. Sos słodko-kwaśny może mieć formę zalewy, w której potrawy są przygotowywane, można go też podawać na zimno, do gotowych dań.

Pochodzenie Chiny
24.00 Dodaj do koszyka
Banan w cieście Szybki podgląd

Banan w cieście

Opis dania

Kawałki świeżego banana, smażone w cieście.

Informacje o daniu

Azja jest bananowym zagłębiem, tu zbiera się najwięcej bananów na świecie. Nic więc dziwnego, że smażony na głębokim oleju banan w cieście to słodka przekąska spotykana praktycznie w całej Azji. Występuje pod różnymi nazwami, ale najładniejsza jaką znamy to Indonezyjska: pisang goreng.

Pochodzenie Wietnam, Chiny, Indonezja Wymowa
10.00 Dodaj do koszyka
Gulab Jamun Szybki podgląd

Gulab Jamun

Opis dania

Indyjskie ciastka w syropie kardamonowym.

Informacje o daniu

Gulab jamun to kulki z ciasta, smażone na głębokim oleju i podawane w słodkim syropie z kardamonem. Do Indii przysmak ten dotarł w średniowieczu wraz z perskimi najeźdźcami. A dziś Gulab jamun rozpowszechniony jest w głównie w południowej Azji. Poza Indiami spotkać go można w Sri Lance, Bangladeszu, a także w Nepalu i Pakistanie.

Pochodzenie Indie, Pakistan, Nepal, Sri Lanka, Bangladesz Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Udon tofu Szybki podgląd

Udon tofu

Opis dania

Japoński makaron udon zasmażany z serkiem tofu i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Wieprzowina Kingpong z warzywami Szybki podgląd

Wieprzowina Kingpong z warzywami

Opis dania

Soczyste kawałki marynowanej wieprzowiny z warzywami, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Nie istnieje książka kucharska, w której zmieściłyby się wszystkie dania kuchni chińskiej. Jest ich tak wiele, jak wiele jest regionów w Chinach, lokalnych tradycji i dostępnych produktów. Jednak dania tej kuchni są znane na całym świecie i od razu rozpoznawalne. Oto jedno z dań o typowo chińskim charakterze – aromatyczna soczysta wieprzowina zasmażana z warzywami.

Pochodzenie Chiny (Polska :) )
32.00 Dodaj do koszyka
Kaczka Green Curry Szybki podgląd

Kaczka Green Curry

Opis dania

Pierś kaczki w mleczku kokosowym z warzywami i pastą green curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawana z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Zielone curry – kaeng khiao wan to jedna z najbardziej znanych potraw tajskiej kuchni. Danie w swoim współczesnym kształcie i popularnym smaku zostało dopracowane na początku XXw. Jest nieco ostrzejsze niż czerwone curry, a swój smak i kolor zawdzięcza zielonym papryczkom chilli.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Udon z krewetkami Szybki podgląd

Udon z krewetkami

Opis dania

Japoński makaron udon zasmażany z krewetkami (6 sztuk31/40) i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
44.00 Dodaj do koszyka
Onion & Potato Bhaji Szybki podgląd

Onion & Potato Bhaji

Opis dania

Ziemniaki i kulki cebulowe w indyjskiej panierce (po 4szt.), podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu

Bhaji to popularna indyjska przekąska, którą odnaleźć można w ulicznych stoiskach w Maharasztra, Andhra Pradesh, Karnataka czy Bengalu. To również często spotykana przekąska. Dzięki panierce z tradycyjnymi przyprawami, jest idealnym starterem do indyjskiej uczty.

Pochodzenie Indie, Bangladesz Wymowa
17.00 Dodaj do koszyka
Pad-se-ew chicken Szybki podgląd

Pad-se-ew chicken

Opis dania

Tradycyjny tajski makaron ryżowy zasmażany z kurczakiem, kiełkami oraz kapustą bok-choy w sosie sojowym

Informacje o daniu

Pad-see-ew, znany również jako pad siew, lub pad siu, to popularne danie, które znaleźć można we wszystkich ulicznych barach Tajlandii i Laosu. Nazwę można przetłumaczyć jako: „smażony sos sojowy”. Przygotowane jest z makaronu ryżowego zasmażanego z różnymi dodatkami mięsnymi i warzywnymi w dużej ilości ciemnego sosu sojowego.

Pochodzenie Tajlandia, Laos
34.00 Dodaj do koszyka
Rosół z kaczką z makaronem ryżowym Szybki podgląd

Rosół z kaczką z makaronem ryżowym

Opis dania

Tradycyjny rosół chiński z kaczką i makaronem ryżowym.

22.00 Dodaj do koszyka
Back to top