Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Tofu słodko-kwaśne

‹Powróc do poprzedniej strony

Related Products

Kaczka red curry Szybki podgląd

Kaczka red curry

Opis dania

Pierś kaczki w mleczku kokosowym z warzywami i pastą red curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawana z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Czerwone curry, to również niezwykle popularne danie kuchni tajskiej. Znane jako kaeng phet, czyli chilli curry. Nazwa pochodzi od głównego składnika tej potrawy – suszonych czerwonych papryczek chilli. Dodatkowe składniki, takie jak mleczko kokosowe czy olej powodują, że czerwone curry konsystencją przypomina zupę. Serwowane jest z różnymi dodatkami mięsnymi, również tak zaskakującymi jak mięso węża. W wersji jarskiej podawane bywa z tofu lub dynią

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Udon z wieprzowiną Szybki podgląd

Udon z wieprzowiną

Opis dania

Tradycyjny Japoński makaron udon smażony z wieprzowiną i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Krewetka Torpedo w tempurze (10szt.) Szybki podgląd

Krewetka Torpedo w tempurze (10szt.)

Opis dania

Krewetki w panierce tempura podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu Tempura do Japonii przywędrowała z Portugalii w XVI w. Dzisiaj jest jednym z najbardziej znanych dań kuchni japońskiej. To nie tylko panierka, to również mistrzostwo smażenia i sposób serwowania. Tradycyjnie podawane są owoce morza, ryby i warzywa, jednak to co zostanie usmażone w tempurze ostatecznie zależy wyłącznie od inwencji kucharza. Pochodzenie Japonia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Taca przekąsek mięsnych Szybki podgląd

Taca przekąsek mięsnych

Taca bankietowa wypełniona przekąskami mięsnymi

Golden bag - Chrupiące pierożki z wieprzowiną podawane z sosem śliwkowym. (8szt) Chicken lolypop - Skrzydełka kurczaka smażone w indyjskiej panierce. (8szt) Spring roll mini krewetka - Smażona krewetka w cieście. (8szt) Spring roll mini kurczak - Smażone naleśniki z kurczakiem. (8szt) Wieprzowina smażona po tajsku - Kawałki wieprzowiny w tajskiej marynacie. (8szt) Tost z pastą krewetkową. (8szt)
150.00 Dodaj do koszyka
Gulab Jamun Szybki podgląd

Gulab Jamun

Opis dania

Indyjskie ciastka w syropie kardamonowym.

Informacje o daniu

Gulab jamun to kulki z ciasta, smażone na głębokim oleju i podawane w słodkim syropie z kardamonem. Do Indii przysmak ten dotarł w średniowieczu wraz z perskimi najeźdźcami. A dziś Gulab jamun rozpowszechniony jest w głównie w południowej Azji. Poza Indiami spotkać go można w Sri Lance, Bangladeszu, a także w Nepalu i Pakistanie.

Pochodzenie Indie, Pakistan, Nepal, Sri Lanka, Bangladesz Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Udon kurczak Szybki podgląd

Udon kurczak

Opis dania

Japoński makaron udon zasmażany z kurczakiem i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
32.00 Dodaj do koszyka
Onion & Potato Bhaji Szybki podgląd

Onion & Potato Bhaji

Opis dania

Ziemniaki i kulki cebulowe w indyjskiej panierce (po 4szt.), podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu

Bhaji to popularna indyjska przekąska, którą odnaleźć można w ulicznych stoiskach w Maharasztra, Andhra Pradesh, Karnataka czy Bengalu. To również często spotykana przekąska. Dzięki panierce z tradycyjnymi przyprawami, jest idealnym starterem do indyjskiej uczty.

Pochodzenie Indie, Bangladesz Wymowa
17.00 Dodaj do koszyka
Rosół z kaczką z makaronem ryżowym Szybki podgląd

Rosół z kaczką z makaronem ryżowym

Opis dania

Tradycyjny rosół chiński z kaczką i makaronem ryżowym.

22.00 Dodaj do koszyka
Banan w cieście Szybki podgląd

Banan w cieście

Opis dania

Kawałki świeżego banana, smażone w cieście.

Informacje o daniu

Azja jest bananowym zagłębiem, tu zbiera się najwięcej bananów na świecie. Nic więc dziwnego, że smażony na głębokim oleju banan w cieście to słodka przekąska spotykana praktycznie w całej Azji. Występuje pod różnymi nazwami, ale najładniejsza jaką znamy to Indonezyjska: pisang goreng.

Pochodzenie Wietnam, Chiny, Indonezja Wymowa
10.00 Dodaj do koszyka
Kurczak słodko-kwaśny Szybki podgląd

Kurczak słodko-kwaśny

Opis dania

Kurczak po chińsku z warzywami, w sosie słodko-kwaśnym na bazie pomidorów i ananasa, podawany z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Tang Cu Jiang – słodko kwaśny smak potraw. Uważa się, że pochodzi z prowincji Hunan (południowo-wschodnie Chiny). Jednak sposoby zestawiania tych dwóch nut smakowych są bardzo różne – od prostej mieszaniny octu i cukru, po wyrafinowane komponowanie aromatów przypraw, warzyw i owoców – pomidorów, ogórków, gruszek, ananasa, miodu i imbiru. Sos słodko-kwaśny może mieć formę zalewy, w której potrawy są przygotowywane, można go też podawać na zimno, do gotowych dań.

Pochodzenie Chiny
26.00 Dodaj do koszyka
Back to top