Navigation
Account
Koszyk 0 szt. za 0.00

Brak produktów w koszyku

Taca wegetariańskich przekąsek

‹Powróc do poprzedniej strony

Related Products

Gulab Jamun Szybki podgląd

Gulab Jamun

Opis dania

Indyjskie ciastka w syropie kardamonowym.

Informacje o daniu

Gulab jamun to kulki z ciasta, smażone na głębokim oleju i podawane w słodkim syropie z kardamonem. Do Indii przysmak ten dotarł w średniowieczu wraz z perskimi najeźdźcami. A dziś Gulab jamun rozpowszechniony jest w głównie w południowej Azji. Poza Indiami spotkać go można w Sri Lance, Bangladeszu, a także w Nepalu i Pakistanie.

Pochodzenie Indie, Pakistan, Nepal, Sri Lanka, Bangladesz Wymowa
9.00 Dodaj do koszyka
Wieprzowina Kingpong z warzywami Szybki podgląd

Wieprzowina Kingpong z warzywami

Opis dania

Soczyste kawałki marynowanej wieprzowiny z warzywami, podawane z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Nie istnieje książka kucharska, w której zmieściłyby się wszystkie dania kuchni chińskiej. Jest ich tak wiele, jak wiele jest regionów w Chinach, lokalnych tradycji i dostępnych produktów. Jednak dania tej kuchni są znane na całym świecie i od razu rozpoznawalne. Oto jedno z dań o typowo chińskim charakterze – aromatyczna soczysta wieprzowina zasmażana z warzywami.

Pochodzenie Chiny (Polska :) )
32.00 Dodaj do koszyka
Kurczak słodko-kwaśny Szybki podgląd

Kurczak słodko-kwaśny

Opis dania

Kurczak po chińsku z warzywami, w sosie słodko-kwaśnym na bazie pomidorów i ananasa, podawany z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Tang Cu Jiang – słodko kwaśny smak potraw. Uważa się, że pochodzi z prowincji Hunan (południowo-wschodnie Chiny). Jednak sposoby zestawiania tych dwóch nut smakowych są bardzo różne – od prostej mieszaniny octu i cukru, po wyrafinowane komponowanie aromatów przypraw, warzyw i owoców – pomidorów, ogórków, gruszek, ananasa, miodu i imbiru. Sos słodko-kwaśny może mieć formę zalewy, w której potrawy są przygotowywane, można go też podawać na zimno, do gotowych dań.

Pochodzenie Chiny
26.00 Dodaj do koszyka
Kaczka Green Curry Szybki podgląd

Kaczka Green Curry

Opis dania

Pierś kaczki w mleczku kokosowym z warzywami i pastą green curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawana z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Zielone curry – kaeng khiao wan to jedna z najbardziej znanych potraw tajskiej kuchni. Danie w swoim współczesnym kształcie i popularnym smaku zostało dopracowane na początku XXw. Jest nieco ostrzejsze niż czerwone curry, a swój smak i kolor zawdzięcza zielonym papryczkom chilli.

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Udon kurczak Szybki podgląd

Udon kurczak

Opis dania

Japoński makaron udon zasmażany z kurczakiem i warzywami.

Informacje o daniu

Udon to tradycyjny japoński gruby makaron pszenny. Jest używany do dań ciepłych i zimnych, a serwowany może być (tak jaku nas) zasmażany z różnymi warzywnymi i mięsnymi dodatkami, lub zalany bulionem w formie zupy.

Pochodzenie Japonia Wymowa
39.00 Dodaj do koszyka
Kaczka red curry Szybki podgląd

Kaczka red curry

Opis dania

Pierś kaczki w mleczku kokosowym z warzywami i pastą red curry, galangą, trawą cytrynową i kolendrą, podawana z ryżem jaśminowym oraz surówką dnia.

Informacje o daniu

Czerwone curry, to również niezwykle popularne danie kuchni tajskiej. Znane jako kaeng phet, czyli chilli curry. Nazwa pochodzi od głównego składnika tej potrawy – suszonych czerwonych papryczek chilli. Dodatkowe składniki, takie jak mleczko kokosowe czy olej powodują, że czerwone curry konsystencją przypomina zupę. Serwowane jest z różnymi dodatkami mięsnymi, również tak zaskakującymi jak mięso węża. W wersji jarskiej podawane bywa z tofu lub dynią

Pochodzenie Tajlandia Wymowa
34.00 Dodaj do koszyka
Rosół z kaczką z makaronem ryżowym Szybki podgląd

Rosół z kaczką z makaronem ryżowym

Opis dania

Tradycyjny rosół chiński z kaczką i makaronem ryżowym.

22.00 Dodaj do koszyka
Onion & Potato Bhaji Szybki podgląd

Onion & Potato Bhaji

Opis dania

Ziemniaki i kulki cebulowe w indyjskiej panierce (po 4szt.), podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu

Bhaji to popularna indyjska przekąska, którą odnaleźć można w ulicznych stoiskach w Maharasztra, Andhra Pradesh, Karnataka czy Bengalu. To również często spotykana przekąska. Dzięki panierce z tradycyjnymi przyprawami, jest idealnym starterem do indyjskiej uczty.

Pochodzenie Indie, Bangladesz Wymowa
17.00 Dodaj do koszyka
Tofu słodko-kwaśne Szybki podgląd

Tofu słodko-kwaśne

Opis dania

Tofu po chińsku z warzywami, w sosie słodko-kwaśnym na bazie pomidorów i ananasa, podawany z ryżem jaśminowym i surówką dnia.

Informacje o daniu

Tang Cu Jiang – słodko kwaśny smak potraw. Uważa się, że pochodzi z prowincji Hunan (południowo-wschodnie Chiny). Jednak sposoby zestawiania tych dwóch nut smakowych są bardzo różne – od prostej mieszaniny octu i cukru, po wyrafinowane komponowanie aromatów przypraw, warzyw i owoców – pomidorów, ogórków, gruszek, ananasa, miodu i imbiru. Sos słodko-kwaśny może mieć formę zalewy, w której potrawy są przygotowywane, można go też podawać na zimno, do gotowych dań.

Pochodzenie Chiny
24.00 Dodaj do koszyka
Krewetka Torpedo w tempurze (10szt.) Szybki podgląd

Krewetka Torpedo w tempurze (10szt.)

Opis dania

Krewetki w panierce tempura podawane z sosem śliwkowym.

Informacje o daniu Tempura do Japonii przywędrowała z Portugalii w XVI w. Dzisiaj jest jednym z najbardziej znanych dań kuchni japońskiej. To nie tylko panierka, to również mistrzostwo smażenia i sposób serwowania. Tradycyjnie podawane są owoce morza, ryby i warzywa, jednak to co zostanie usmażone w tempurze ostatecznie zależy wyłącznie od inwencji kucharza. Pochodzenie Japonia Wymowa
42.00 Dodaj do koszyka
Back to top